Ekin Uzunlar: "Kemençemle farklı müziklerin peşindeyim"

Kemençeyle sergilediği caz performansıyla dikkat çeken Ekin Uzunlar, Karadeniz otantik müziğiyle Batı müziğini sentezleyerek kendi farkını ortaya koydu.

Ekin Uzunlar: "Kemençemle farklı müziklerin peşindeyim"
Ekin Uzunlar'ın Akşam Life'ta yayınlanan röportajı...

Kemençeyle caz yapmak nereden aklınıza geldi?


Sadece Karadeniz müziği dinlemiyorum. Dünya müziğini de çok fazla takip ediyorum ve dinliyorum. Bir gün evde kendi başıma kemençe çalarken ‘blues, caz ve country music’i neden kemençemizle yapmıyoruz’ diye düşündüm ve çaldığım şarkıyı Instagram’a koydum. Videoyu milyonlar izledi.

Kemençede kendi stilinizi oluşturdunuz.

Kemençeye başlarken birçok ustamızın çalış stiline özendim ve onlar gibi çalmaya çalıştım ama belli bir süreden sonra artık kendi çalma stiliniz ortaya çıkıyor ve onun üzerine konsantre oluyorsunuz. Tabii ki kendi çalış tarzımı oluşturmak uzun bir emek gerektirdi. Kemençeyle her zaman standart çalma tarzından ziyade farklı olarak ne yapabilirim diye çok düşündüm ve bu da bana popülerlik getirdi.

Size neden “Kuzeyin Kralı” diyorlar?

Yakın Arkadaşlarım bana kral diye hitap ederlerdi. Sosyal medyada North Team adında bir grup var. Orada da bana “Kuzeyin Kralı” demeye başladılar. Konserlerde Game of Thrones dizisinin şarkısını da çalmaya başlayınca Kuzeyin Kralı lakap olarak kaldı. Bazı dinleyicilerimiz konserlerde pankart olarak açmaya başladı.

Söz ve beste çalışmalarınız var mı?

Söz ve beste çalışmalarım oluyor ama bu zamana kadar yaptığım şarkılarım genellikle sevdiğim dostlarımın ve annemin eserleri. Genellikle enstürmantal besteler yapıyorum ve bunları da albüme saklıyorum.

Anonim şarkıları modern müzikle birleştireceğim 

Müzik kariyerinizdeki hedefleriniz neler?

Müziğimin geniş kitlelere ulaşması ilk hedefim. Anonim şarkılarımızı modern müzikle birleştirip farklı kitlelere de müziğimi dinletmek istiyorum.

Eminem fena olmaz

Düet yapmak istediğiniz isimler var mı?

Sezen Aksu ve Tarkan’la düet yapmayı çok isterdim. Yabancılardan da Eminem’le de düet yapmak fena olmazdı (gülüyor).  Onun rap müziğiyle farklı bir iş olabilirdi.
Konular Röportaj