Eklem ağrısının nedeni D vitamini eksikliği

Diyet Uzmanı Merve Hatipoğlu, D vitamini eksikliğinin eklem ağrılarına ve yorgunluğa yol açtığını söyledi. Haftada 2 kere balık tüketmeyi önerdi.

Eklem ağrısının nedeni D vitamini eksikliği
Takvim'in haberine göre kışın güneş ışığından çok fazla yararlanamadığımız için D vitamini eksikliği artıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Hatipoğlu, D vitamini eksikliğinin çok sayıda rahatsızlığa davetiye çıkardığını söylüyor.

Kış aylarında güneş ışığından faydalanma süresinin kısaldığını hatırlatan Hatipoğlu, "Kışın yoğunluğu artan eklem ağrılarının, sürekli yorgunluk ve depresyon hallerinin nedeni, D vitamini eksikliği olabilir. Bunun için haftada 2 kere balık tüketilebilir. Doktor tarafından gerekli görüldüğü takdirde takviye vitamin alınabilir. Yine kemikleri güçlendirmek için omega-3 alımını, ceviz, semizotu ve keten tohumu tüketimi ile artırabiliriz" diyor.

CİLT İÇİN FINDIK

Kış aylarında kuruyan cilt için de önerilerde bulunan Hatipoğlu, şöyle devam ediyor: "Fındıkta bulunan E vitamini, özellikle kış aylarında kuruyan cilde iyi gelir. Kış aylarında C vitamini de önemlidir. Ara öğünlerde nar, portakal, mandalina ve elma gibi meyveler tüketmek, bağışıklık sistemini güçlendirir. Her gün 10-12 bartak su tüketimi de hastalıklara kalkan olur."