El Bab yakınlarında bombalı araç patlattılar!

Terör örgütü DEAŞ, El Bab'ın 3-4 km kuzeybatısında bulunan Susiyan yerleşim bölgesindeki ÖSO kontrol noktasına bombalı araçla saldırı düzenledi. Saldırıda 6 ÖSO üyesi ile 35 sivil hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralı var.

El Bab yakınlarında bombalı araç patlattılar!
Hürriyet'in haberine göre Halep kentine bağlı El Bab yakınlarında muhaliflerin kontrolündeki bir köyde bombalı araç patladı.

Habere göre, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının, El Bab'a sekiz kilometre uzaklıkta yer alan Süsyan köyündeki askeri komuta merkezlerini ve güvenlik noktalarını hedef aldığını duyurdu.

AA'ya konuşan yerel kaynaklar saldırıda 35 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Aynı kaynaklar, hayatını kaybedenler arasında ÖSO mensuplarının yanı sıra sivillerin de olduğunu ifade etti.

YARALILAR KİLİS'E GETİRİLİYOR

İHA'nın haberine göre ise saldırıda 45 sivil hayatını kaybetti, 100'e yakın kişi de yaralandı. Saldırıda yaralanan onlarca Suriyeli bölgeden tahliye edilerek, Kilis’in Elbeyli içlesine bağlı Çobanbey'deki sıhhi tahliye noktasına getirildi. Burada bekleyen ambulanslara alınan 42 Suriyeli Kilis'e getirilerek, devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralıların Kilis’e sevki sürüyor.

TSK'nın desteklediği Özgür Suriye Ordusu dün El Bab'ın kent merkezinin önemli bir bölümünü kontrol altına almıştı.

DEAŞ'LI TERÖRİSTLER İTİRAF ETTİ

Terör örgütü DEAŞ, Halep vilayetinde elinde tuttuğu son büyük yerleşim olan El Bab'da yenildiğini kendi yayın organı olan Amak vasıtasıyla itiraf etti. Terör örgütünün, El Bab yakınlarındaki Tadif, Baza ve Kabasin'den de çekildiği belirtildi. Bu yerleşimlerde bazı DEAŞ teröristlerinin binaların içine saklanmış olabileceği belirtiliyor. Bu yüzden bölgedeki Fırat Kalkanı güçleri ihtiyatlı şekilde ilerliyor.