Elfin Tataroğlu'ndan okunması gereken bir kitap: 'Bahriye'

Bir ayda 7. baskısını yapan Akademisyen Elfin Tataroğlu'nun benzersiz dehasıyla kaleme aldığı “Bahriye” aynı zamanda yakın siyasi tarihimizi de anlatıyor...

Elfin Tataroğlu'ndan okunması gereken bir kitap: 'Bahriye'

Akademisyen Elfin Tataroğlu'nun Türk aydınlanmasının öncülerinden Doç. Dr. Bahriye Üçok’un hayatını anlattığı kitabı 'Bahriye' kitapseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Tataroğlu, Cumhuriyet Gazetesi'nden Ece Piroğlu'nun "Bahriye Üçok’un hayatını yazmaya nasıl karar verdiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca siyasette önemli görevlerde bulunmuş ama adı çok fazla duyulmamış üç değerli kadın üzerine bir araştırma yürütürken, 1990 yılında katledilen Bahriye Üçok hakkında, bazı ufak araştırmaların dışında hiçbir çalışma yapılmadığını gördüm. 28 yıl boyunca üzerine hiç çalışılmamış olması bir ayıp gibi geldi. İsminin yeni kuşaklara taşınması açısından önemli olduğunu düşünerek Üçok üzerine araştırmamı derinleştirtim. İlk olarak kızı Kumru Üçok’a ulaştım. Annesinin doğumundan ölümüne kadarki bütün yaşamı hakkında hem ondan aldığım bilgilerle hem yaptığım araştırmalar sonucu ulaştığım bilgilerle sonunda karşımıza 'Bahriye’ çıktı. Bahriye, sizi 1919 Sivas’ına götürüyor, orada başlıyor hikâye. Bir Karadeniz kızının Anadolu yıllarında zorluk içerisinde büyümesini, annesinin olağanüstü gayretiyle Kandilli Kız Lisesi’nde okumasını, oradan da Ankara’ya süren yolculuğunu..."

Bir ayda 7. baskısını yapan Elfin Tataroğlu'nun benzersiz dehasıyla kaleme aldığı; Asi Kitap'tan çıkan “Bahriye” aynı zamanda yakın siyasi tarihimizi de okuyucularına aktarıyor.

Elfin Tataroğlu'ndan okunması gereken bir kitap: 'Bahriye'