Elif Gönlüm: "Mutlu evliliğin formülü sevgiden geçiyor"

Milli basketbolcu Kerem Gönlüm’le evli olan Elif Gönlüm, hazırladığı karışımlarla bir çay markası yarattı.

Elif Gönlüm: "Mutlu evliliğin formülü sevgiden geçiyor"
Elif Gönlüm'ün Akşam Life'ta yayınlanan röportajı...

‘Keşke iş hayatına daha önce atılsaydım ve çay markasını daha uzun yıllar önce kursaydım’ dediğiniz oldu mu? İş hayatında olmak size neler kattı?


İş alanı tamamen sürprizlerle dolu. Fizibilite yapmanıza ve işe bir çerçeve belirlemenize rağmen farklı şekilde ilerleyebiliyor. Ancak beni heyecanlandıran da bu oldu. İş, kişi ile senkronize olduğu vakit ortaya çıkar; “Hadi bir iş kurayım” diye yola çıkmak sadece iş edinmektir. İnandığınız ve yaratıcı olduğunuz konunun üzerine gidip, bunu iş haline getirerek açığa çıkardığınız yerde başarı yadsınamaz.

Çay serüveniniz nasıl başladı, nasıl uzmanlaştınız?

Yaşam tarzım tamamen sağlık üzerine kurulu olduğundan, çay içmek ve bitkisel çay karışımları yapmak benim için her zaman sağlıklı beslenmenin tamamlayıcısıydı. Dünyanın farklı ülkelerinden farklı çaylar alarak karışımlar hazırlayıp, misafir ettiğimiz dostlarımıza heyecanla sunardım. London UK Tea Academy’de çok kapsamlı bir eğitim aldım. Bu eğitimle yıllardır sürdürdüğüm araştırmalarımı bir araya getirince de Tea Somalier unvanına sahip oldum.

Teaelife’da kaç çeşit çay bulunuyor?

Beş farklı çay karışımım var. Bunlar Eliform, Emango, Eroybos, Elavender ve Etox. Eliform, en popüler karışımlarımdan biri. İçerdiği bitki karışımları sayesinde sindirim ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve kilo vermeye yardımcı oluyor. Emango, içeriğindeki Oloong çayının yardımı ile birçok hastalığa karşı koruyucu özellik taşırken, kilo vermeye de destekliyor.

Çay karışımlarına nasıl karar veriyorsunuz?

Londra’da aldığım şifacı bitki eğitimi ve çay eğitimlerinden edindiğim bilgiler doğrultusunda, çayların miktarlarından bileşenlerine kadar en doğru karışımları oluşturma konusunda uzmanlık sahibi oldum ve Teaelife çeşitleri de ortaya çıkmaya başladı.

Favori çay karışımınız hangi bitkilerden oluşuyor?

Adımı taşıyan çayım Eliform’un içinde tüm favori çay ve bitkilerim yer alıyor. İçinde limon otu, rezene, biberiye, funda, kırmızıbiber tanesi ve zencefilin yanı sıra çok önem verdiğim puerh çayı da var. Metabolizmayı hızlandıran, rahatlatıcı ve sindirime yardımcı bir şifacı karışım olarak öne çıkıyor.

Baskqet nasıl doğdu?

Kerem ile en büyük hayallerimizden biri sıcaklık ve rahatlık hissi yayan bir atmosferde kaliteli lezzetler servis eden bir restorana sahip olmaktı. Baskqet ile tüm bu hayallerimizi gerçeğe dönüştürdük.

Bir giydiğini bir daha giymeyenlerden misiniz?

Hayatımdaki hiçbir şey için kullan at felsefem yoktur. Her şeyin hakkını ve değerini vermeye çalışırım. Aksine bir parçayı, elbiseyi sevdiysem sıkça üzerimde görebilirsiniz.

Vintage merakı

Eski ya da sıkıldığınız giysileri ne yaparsınız?


Zamansız parçalar almaya özen gösteriyorum. Dolayısıyla dolabımda ve gözümde eskimek yerine vintage olarak değerleniyorlar.

Size göre mutlu bir evliliğin formülü nedir?

Sevgi tabii ki en önemli etken... Bununla birlikte karşılıklı anlayış ve saygı da yan yana eklenince mutlu bir evliliğin formülüne ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca eşlerin yıllar sonra bile birbiriyle sohbetinin, geçirdiği vaktin, bir seyahatin bile heyecanlandırıyor olması, sevginin ve merhametin her durumda, her paylaşımda var olması evliliklerdeki mutlu ortak alanlardır.

Genç anneliğin tadını çıkarıyorum

Oğullarınızla ilişkileriniz nasıl?


Dokunmayı, öpmeyi kısaca teması seven bir anneyim. Çocuklarım evde yanımdan geçtikleri anlarda bile beni öperler. Evimizde herkes doğal duyguları ile hareket ediyor, herkes hissettiğini yaşıyor. Bundan dolayı da hiç beklenmedik anlarda ağızlarımızdan güzel sözler çıkıyor. Genç anne olmanın tadını çıkarıyorum, onlarla çocuk gibi eğleniyorum. Birlikte taklitler, tiyatrolar, yarışmalar, karaoke aktiviteleri yapıyoruz.

Benim için tarz temizliktir

Tarz olmanın sadece giysiyle ya da kullanılan aksesuvarla olmadığını düşünüyorum. Benim için en önemli nokta tertemiz ve tertipli bir görünüm elde etmekten geçiyor.

Kadınlar dikkat etmeli

Özellikle kadınların buna çok dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Giyilen bir dünya markası ya da özel bir tasarım bir ürün olabilir ancak bakımlı bir cilt, saç ve vücut temizliği bu görünümün tamamlayıcısıdır.
Konular Röportaj