Elif Özkul: "Rekabette başarılı olduk"

Sunucu Elif Özkul, kariyerinde emin adımlarla ilerliyor. Magazin ve cemiyet programlarını sunan Özkul, ekrandaki rekabet için “Rekabet etmeyip rekabet yaratmayı tercih ettik ve başarılı olduk” diyor.

Elif Özkul: "Rekabette başarılı olduk"
Elif Özkul'un Akşam'da yayınlanan röportajı...

- Televizyondaki sunuculuk serüveniniz nasıl başladı?


Dedemin gözleri az görmeye başlayınca ona gazete ve dergileri ben okuyordum. Her gün BBC radyosunu dinlerdi. Okumamı onlara benzetirdi ben de bu fikri sevdim. Zamanı geldiğinde spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldım. Bitirdikten 1 ay sonra Habertürk TV’de spor spikeri olarak başladım.

- Kariyerinizle ilgili gelecek planlarınız nelerdir?

Hayatın, ne getireceği belli olmuyor. Ama kendi hazırlayıp sunduğum yani içeriğine katkımın olacağı bir program yapmak istiyorum.

EN ÇOK ALEYNA YAYIMLANIYOR

- Programa hazırlanmadan önceki hazırlık süreciniz nasıl?


Kanala saat 9 gibi gidiyorum. Kahvaltımı kanalda yapıyorum. Benim hazırlanma sürecim 15 dakika sürüyor. Saçlarımı kuaför, makyajımı ise kendim yapıyorum. Çünkü çok makyajı sevmiyorum. Bunlar bittikten sonra kıyafetimi giyiyorum. Mikrofonum takılıyor ve yayına giriyorum.

- En çok haberi yapılan ünlü ismimiz sizce kim?

Son zamanlarda Aleyna Tilki

- Daha önce spor spikerliği de yaptınız. Spor mu yoksa magazin mi desek cevabınız ne olurdu?

Spor spikerliğinin benim için ayrı bir yeri var, ilk göz ağrım. Magazin daha renkli, daha canlı. İkisinin de yeri ayrı benim için.

ARA BOZACAK HABERLERİMİZ YOK

- Yayın sonrası nasıl kendinizi rahatlatıyorsunuz?


Arkadaşlarımla buluşuyorum ya da annem ve babamla vakit geçiriyorum. Bana iyi geliyor. 

-Sanatçı dostlarınızla, sunduğunuz haberler nedeniyle aranızın bozulduğu oluyor mu?

Biz doğru magazin yapıyoruz ara bozacak tarzda haberlerimiz yok. Şimdiye kadar böyle bir şey başıma gelmedi.

-Elif Özkul’un kalbini nasıl bir erkek çalar?

Hayatıma hemen herkesi alabilen biri değilim. Bu yüzden düşünceli, vicdanlı, ilgili aynı zamanda arkadaş olabileceğim birlikte eğlenebileceğim biri hayatıma girebilir.

-Yayında başınıza ilginç bir olay geldi mi?

Çok fazla geldi (gülüyor). Bunlardan biri; bir model gelmişti Türkiye’ye bizde röportaj yapmıştık. ‘Kam’da da Türk böreğinin tadına baktı yazıyordu. Ben de Türk böbrek diye takıldım. Bir türlü börek diyemedim ama sonunda demiştim tabiİ (gülüyor) Hatta rahmetli Vatan Şaşmaz hiç tanışmamamıza rağmen tweet atıp desteklemişti beni… Bir keresinde de uzun bir vtr de kameraman kafeye gitti.  Bende stüdyodayım. Birden haber dondu. Diğer habere geçmek zorunda kaldık. Kamerayı kendime göre ben ayarladım, karşısına geçtim, sundum. Kameramansız kadraj yaptım yani. Kameraman da ekranda beni görünce koşarak geldi ama iş işten geçmişti tabii. Kameramanlık yapmadım demem artık (gülüyor).

ŞAŞIRDIĞIM ÇOK OLUYOR

-Sizi öğrendiğinizde en çok şaşırtan magazin olayı hangisiydi?


O anda şaşırdığım pek çok haber oluyor ama şu an hatırlamıyorum.

-Magazinin içindesiniz ama dışarıdan bir gözle bakarak magazini nasıl buluyorsunuz?

Magazin hayatımızın olmazsa olmazlarından. Her kesim ilgiyle takip ediyor. Bir nebze de olsa insanların hayatına renk katıyor.

- Sunucular arasında rekabet ve kıskançlık oluyor mu?

Program olarak rekabet etmeyip rekabet yaratmayı tercih ettik ve başarılı olduk (gülüyor). Bundan dolayı sunuculuk bazında da bir rekabet ortamı yok. Show TV’de Cumartesi ve Pazar Sürprizi’nin yanında iş ve cemiyet haberlerinin olduğu HT Kulüp ve Bloomberg magazinini de sunuyorum.
Konular Röportaj