Kraliçe Elizabeth IŞİD'in hedefinde!

Londra'da cumartesi günü düzenlenecek 2'nci Dünya Savaşı anma töreninde Kraliçe 2'nci Elizabeth'e suikast düzenleneceğinden endişe ediliyor.

Elizabeth IŞİD'in hedefinde!
Sabah'ta yer alan habere göre İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in, Londra'da İkinci Dünya Savaşı'nın 70'inci yıldönümü için düzenlenecek anma töreni sırasında öldürülmesinin planlandığı ileri sürüldü. İngiliz istihbarat yetkilileri, cumartesi günü başkent Londra'da düzenlenecek törende gerçekleştirilmesi düşünülen suikast saldırısının planlayıcısının terör örgütü DAEŞ olduğunu iddia ediyor. 15 Ağustos 1945'te Japonya'ya karşı elde edilen galibiyetin kutlandığı törene İngiltere Başbakanı David Cameron ve binlerce İngiliz'in katılacağı da açıklanmıştı.

BOSTON SALDIRISI GİBİ

İngiliz Daily Mail, Sunday ve Fransız l'Express gazetelerine göre DAEŞ bu saldırının arkasındaki tek isim. 2013'te ABD'nin Boston kentinde yaşanan ve 3 kişinin ölümüne ve 260 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıda olduğu gibi bu saldırıda da birden fazla bombanın patlatılmasının planlandığı belirtiliyor. İngiliz polisi, planlanan saldırının tam bir katliam şeklinde tasarlandığına inanıyor.

PRENS CHARLES DA HEDEF

İstihbarat servisleri ise Kraliçe'yi daha iyi korumak için güvenlik sistemlerini tekrar gözden geçiriyor.

Ayrıca Kraliçe'nin katılacağı tören sırasında İkinci Dünya Savaşı için yapılacak başka bir etkinliğe katılacak olan Kraliçe'nin oğlu Prens Charles'ın da planlanan başka bir saldırının hedefi olabileceği de iddia ediliyor. Ancak tüm bu iddialara rağmen Buckingham Sarayı'ndan herhangi açıklama yapılmadı.

İngiliz Guardian gazetesi yaptığı haberde, her şeye rağmen Londra polisinin halkı etkinliklere katılmak için teşvik ettiği belirtiliyor. Londra polisinden yapılan açıklamada ise "Kamuoyunu rahatlatmak istiyoruz ve bu tür halk etkinliklerinde tüm tehditleri göz önünde bulundurarak halkımızı güvenliğin sağlanması için yaptığımız planları gözden geçiriyoruz. Bu nedenle, doğal olarak halkımızı törenlere katılmasını teşvik ediyoruz" ifadelerine yer verildi.