Emeklilere intibak geliyor!

Hükümet emeklilere intibak müjdesi hazırlığında. Emekli maaşları arasında dengesizliğin giderilmesi konusu EKK’da masaya getirilecek.

Emeklilere intibak geliyor!
Takvim'de yer alan habere göre emeklilerin yüzünü güldürecek pek çok düzenlemeye imza atan hükümet, yeni müjdeler için de kolları sıvadı. Gündemde intibak var. Ekonomi Koordinasyon Kurulu, emekli maaşları arasında dengenin sağlanması konusunu masaya yatıracak. Kurul'dan çıkacak karar merakla bekleniyor. Ev ve işyerlerini gezerek vatandaşların nabzını tutan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşları arasındaki dengesizliklerin giderilmesi yönünde gelen talepleri Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na taşıyacak. Kurul, emekli maaşları arasındaki dengenin sağlanması için yapılabilecekleri masaya yatıracak. Düşük ve yüksek maaşlar arasındaki farkın azaltılmasına, emekli aylıkları arasında dengenin sağlanmasına yönelik formüller görüşülecek. Kurul ayrıca; asgari ücrette iyileştirme, kıdem tazminatı mağduriyetlerinin çözülmesi, işsizliğin azaltılması, teşvikte destek şartlarının kolaylaşması yönündeki talepleri de ele alacak. Hükümet, emekli maaşları arasındaki dengenin sağlanması ve gelirlerin artırılması için bugüne kadar pek çok düzenlemeye imza attı. 2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2 milyon kişi 355 liraya varan intibak zammı aldı.

SEYYANEN ÖDEME

Temmuz 2015'te, maaşı bin 100 liranın altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyon zammına ilaveten seyyanen zam yapıldı. Aynı yıl memur emeklileri ortalama 100 liralık ekstra artıştan yararlandırıldı. Ocak 2016'da tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında ekstra 100 liralık seyyanen artış oldu. Ayrıca çalışan emekli Bağ-Kur'luların maaşından yapılan yüzde 15'lik Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi önce yüzde 10'a indirildi, ardından tamamen kaldırıldı. Emekliler için banka promosyonu dönemi başlatılırken, kamudan 30 yılın üzerinde hizmetle emekli olanlara ek ikramiye yolu açıldı.

ZAM ORANI BELLİ OLUYOR

Bu arada emeklilerin Temmuz'da alacakları zam oranları da belli olmaya başladı. 4 aylık enflasyon yüzde 5.71 olarak açıklandı.