Emeklileri çifte zam heyecanı sardı!

Memurlara ve memur emeklilerine önümüzdeki ay çifte zam var. Tahminlere göre zam oranı yüzde 4 + 3.48 (enflasyon farkı) olacak. En düşük memur emeklisi maaşı bin 785 lirayı bulacak.

Emeklileri çifte zam heyecanı sardı!
Takvim'de yer alan habere göre milyonlarca memur ve memur emeklisi, Temmuz'da çifte zam alacak. Maaşlara yüzde 4 zammın yanı sıra, enflasyon farkı da yansıtılacak. Enflasyon tahminlerine göre, fark yüzde 3.48 olarak bekleniyor. Kesin rakam ise 3 Temmuz'da belli olacak.

MEMURLAR DA ALACAK

Memurlar ve memur emeklileri, Temmuz'da, toplu sözleşme kapsamında yüzde 4 zam alacak. Ayrıca bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon yüzde 3'ü aşarsa, aşan kısım da yüzde 4'lük zamma eklenecek. İlk 5 aylık enflasyon, memur emeklilerinin yüksek bir oranda enflasyon farkı alacağını ortaya koydu. Ocak-Mayıs enflasyonu yüzde 6.18 çıktı, memur emeklilerine şimdiden yüzde 4'lük zamma ilaveten yüzde 3.18'lik fark çıktı. Haziran enflasyonuna göre bu fark artacak ya da azalacak. Kesin rakam ise 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verilerine göre belli olacak. Beklenti anketlerinde Haziran enflasyonu yaklaşık yüzde 0.30 olarak tahmin ediliyor. Bu durumda ilk 6 aylık enflasyon yüzde 6.48 seviyesinde olacak ve memurlar ile memur emeklileri yüzde 3.48 enflasyon farkı alabilecek. Halen en düşük memur emeklisi maaşı, bin 658 lira 31 kuruş seviyesinde bulunuyor. Temmuz zammı yüzde 4 + 3.48 olarak gerçekleşirse, bu maaş 126,35 lira artışla bin 784 lira 66 kuruşa yükselecek. Memurlara zamlı maaşları 15 Temmuz'da ödenecek. Memur emeklileri ise Temmuz maaşlarını 22-23 Haziran'da zamsız olarak alacak, zam farkını da önümüzdeki ay cebine koyacak.

Emeklileri çifte zam heyecanı sardı!

BU AY ERKEN MAAŞ, TEMMUZ'DA ARTIŞ

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de Temmuz zammı için enflasyon verilerine kilitlendi. 3 Temmuz'da açıklanacak ilk 6 aylık enflasyon verisi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını ortaya koyacak. İlk 6 aylık enflasyon tahmini yüzde 6.48. Bu tahmin gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 6.48 olacak. Zamlı maaşlarını Temmuz'da aylık ödeme günlerinde ceplerine koyacak olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, bu ay ise Ramazan Bayramı nedeniyle erken ödeme var. Maaş ödeme günü bayrama ve bayram sonrasına denk gelen emekliler, önümüzdeki hafta içi paralarını alacak.