Emekliye enflasyon zammı

Memurlar ve emekliler Temmuz'da yılın ikinci zammını alacak.

Emekliye enflasyon zammı
Takvim'de yer alan habere göre toplu sözleşme kapsamında Temmuz'da, yüzde 4 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü aşarsa enflasyon farkı alacak olan memur ve emeklilerinin yüzünü Merkez Bankası'nın açıklamaları güldürdü.

Temmuz'da yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de açıklamalar ile beklentileri yükseldi. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, enflasyonun 2017 sonunda yüzde 8.5 olarak gerçekleşeceğini öngördüklerini bildirdi. Ocak-Mart enflasyon verilerine göre SSK ve Bağ- Kur emeklisine yüzde 4.34 zam, memurlar ve memur emeklilerine ise yüzde 4'lük artışa ek olarak yüzde 1.34 enflasyon farkı çıkmıştı.

Açıklanacak 3 yeni enflasyon verisiyle bu oranlar netlik kazanacak. Ancak Merkez Bankası'nın yıl sonu için yüzde 8.5 olan tahmini, SSK ve Bağ- Kur emeklisinin Temmuz zammının yüzde 5'i, memur ve memur emeklilerinin zammının da enflasyon farkı ile yüzde 6'yı bulacağını gösterdi.

3 veri kaldı

Kesim zam oranının ortaya çıkması için Nisan, Mayıs ve Haziran verilerinin belli olması gerekiyor. Bu 3 veriye göre, zam oranı artacak ya da azalacak.