Emekliye promosyonda ilk ödeme Ocak'ta!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilere promosyon hakkında yaptığı açıklamada, "Başbakanımız, önümüzdeki hafta bankalarla görüşme yaparak son şeklini verecektir" dedi.

Emekliye promosyonda ilk ödeme Ocak'ta!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Müezzinoğlu, "2017 yılı başı itibariyle bir takvim çerçevesinde ödeme yol haritası olacak. Başbakanımız Binali Yıldırım, son rötüşleri yaparak emekliye promosyonu sonuçlandıracak" diye konuştu.

​KIDEM VE TAŞERONA ÇÖZÜM

Müezzinoğlu, taşeron işçi konusunun 1- 2 ay içinde çözüleceğini de söyledi. Bakan Müezzinoğlu, kıdem tazminatı için ise, "İşçiyi koruyan, işverenin de taahhütten kurtaran bir yapının oluşmasını işveren de istiyor. İşçi de istiyor. Sendikalı olan işçimiz yüzde 10-11, ama kıdem tazminatı sorunu yaşayan yüzde 80... Yüzde 80'lik kitleyi yok sayamayız. Konuyu, 2017'de çözebilmeyi diliyorum" dedi.

ASGARİ ÜCRETTE SIFIR ZAM OLMAYACAK

Bakan Müezzinoğlu, asgari ücret için, "2-3 hafta içinde her iki tarafın da rıza göstereceği sonuca götürmeye çalışacağız. Sıfır zam değil. Evet talep sıfır taleptir ama güçlü bir sanayimiz var. Çalışanın motivasyonu adına fedakarlık yapılacaktır. İşverene destek de değerlendirilecek" dedi.

TİSK'in gençlere düşük asgari ücret önerisini de değerlendiren Müezzinoğlu, "Asgari ücret altında gençlerin istihdamı tartışılabilir. O tarafta olduğumu söyleyemem" diye konuştu.