Emine Erdoğan'dan Arakan'a ilk dokunuş

Kutupalong kampında mağdurları dinleyen Erdoğan, “Hepimiz sorumluyuz. Buraya bunun için geldik. Yardım için geldik. Lütfen herkes elinden gelen her şeyi yapsın” dedi.

Emine Erdoğan'dan Arakan'a ilk dokunuş
Akşam'da yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet, Arakanlı sığınmacıların Bangladeş'te barındıkları Kutupalong Kampı'nı ziyaret etti. Yaşanan olaylar hakkında mağdurlardan bizzat bilgi alan Erdoğan, "İnsan olarak etkilenmemek mümkün değil. Allah yardımcıları olsun. İnşallah bütün dünya bu konuya eğilir, dikkate alırlar hem yardım olarak hem de siyasi çözüm olarak. Çözülmesi gereken mesele. Bu çağda böyle bir vahşet inanılır gibi değil ve dünyanın gözü önünde cereyan ediyor. Eğer suçlu varsa suçluya yönelik yapılmalı bu yapılanlar ama normal insanlara, halka bu yapılmamalı” dedi.

HERKES DUYARLI OLMALI

Erdoğan, uluslararası topluma çağrı yaparak, "Hepimizin çoluk çocuğu var. Bizim çocuğumuz değil diye görmezden gelemeyiz. Hepimiz sorumluyuz bunda. Buraya bunun için geldik. Dünya kamuoyuna duyurmak için geldik. Yardım için geldik. Lütfen elinden gelen her şeyi yapsın herkes" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu konuyu Birleşmiş Milletlere (BM) taşıyacağını dile getiren Erdoğan, Cumhurbaşkanı'nın bunları orada anlatacağını ama hepsinin bu konuya duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Kalıcı bir çözüm bulmak için çabalarımız sürüyor

Emine Erdoğan ile birlikte Bangladeş'e gelen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kazakistan ve ABD'deki toplantılarda liderlerle kesin çözüm için görüşeceklerini belirtti.

Heyette yer alan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Myanmar’daki şiddet olaylarından kaçarak kampa gelen Arakanlı Müslümanların yanında olduklarını göstermek için Bangladeş'e geldiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Buradaki insanların yanında olduğumuzu göstermek istedik. Çabalarımız devam ediyor.

Liderlerle görüşeceğiz

Cumhurbaşkanımızın başından beri sürdürdüğü çabalardan artık sonuç almak istiyoruz. Astana'da İslam dünyasından gelen liderlerle toplantı yapacağız. Sonra New York'ta genişletilmiş toplantı yaparak Arakan sorununa kalıcı bir çözüm bulmak istiyoruz."