Emre Aydın: "Depresyon en çok müziğe yakışıyor"

Şimdiye kadar pek çok hit şarkıya imza atan Emre Aydın, ‘Beni Vurup Yerde Bırakma’ adlı çalışmasıyla büyük beğeni topladı.

Emre Aydın: "Depresyon en çok müziğe yakışıyor"
Emre Aydın'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

‘Beni Vurup Yerde Bırakma’nın klibi, kısa sürede yaklaşık 20 milyon kişi tarafından izlendi. Böyle bir başarı bekliyor muydunuz?


Esasında umuyordum. Her zaman bir şarkı yazarken başarılı olmasını isteyerek yazıyor insan tabii. Ama başarı bir sürü şeye (Şarkının çıkış zamanı, nasıl sunulduğu, klibi, çevresel değişkenlere) bağlı. Bir yere kadar kontrol edebiliyorsunuz. Ama bu kadar kısa sürede bu kadar ilgi görmesi, beni çok mutlu etti.

Şarkının hikayesi nereden kaynaklanıyor? Yaşadığınız bir ayrılık acısı mı vardı o dönemde?

Yeni yazdığım bir şarkı. Bir kurgu ürünüdür. Öncelikle cümle aklıma geldi. “Beni Vurup Yerde Bırakma” bana çok dramatik geldi. Çaresiz bir şekilde bitmiş bir ilişkiyle ilgili bir şeyler söyleyen birinin hikayesi.

Kendinize has bir çizginiz ve müzik anlayışınız var. Müzik alanında hayallerinizi gerçekleştirdiğinize inanıyor musunuz?

Ortaokul- lise yıllarımda bu işi yapabilmeyi hayal ediyordum. Bu başarıyı yakaladığım ve sürdürebildiğim için çok mutluyum. Başarıyı sürdürebilmek daha zormuş. Neredeyse 12 sene oldu, kalıcı olabilmek kolay değil. Hayallerimi gerçekleştirdim ama hayaller de bitmiyor. Hep bir sonraki adımı hayal ediyorum.

MÜZİKTEN AYRI DÜŞÜNEMİYORUM

Şarkı söylemek, beste yapmak sizin için neler ifade ediyor?


Aklım başıma geldiğimden beri, bir şeyler yazıp söylemeye çalışıyorum. Hemen hemen her gün gitarı ya da klavyeyi alıp bir şeyler mırıldanıyorum. Müzik yapmadığım zaman garip hissediyorum. Kendimi müzikten ayrı düşünemiyorum.

Akustik eskimez

Bu aralar elektronik müzik daha popüler. Bugün bir R.E.M albümünü hiçbir şekilde yadırgamadan dinleyebilmemiz bunun örneğidir. Akustik işler bence eskimiyor. Elektronik müzik trendi, beni dinleyici olarak da icracı olarak da çok alakadar etmiyor.

ROMANTİK BiRi DEĞİLİM

Her zaman şarkılarımdaki gibi romantik değilim. Bahsettiğiniz durum müzik zevkimden kaynaklanıyor. O tip müzikler dinlediğim için böyle şarkılar yapıyorum. Çok depresif biri olduğumu düşünmüyorum; sakin olduğum doğrudur. Ama depresyon bence en çok müziğe yakışıyor. Onun dışında çok depresif olmamayı, biraz olumlu tarafından bakmayı her zaman tercih etmişimdir.

Ailem istemedi

Ortaokul 3. sınıfta herkesin metalci olduğu rock gruplarını dinlediğimiz dönemde birer tane gitar aldık. Ailem, elektro gitarı “Çok gürültü yapar” diye istemedi. O dönem çeşitli gruplar kuruldu ve öyle başladık. Daha sonra da ciddiye bindi. Lisede “Ben şarkıcı olacağım” dediğimi hatırlıyorum.
Konular Röportaj