Emre Özdemir: "Fenerliler için şarkı yazdım"

Pop müziğin yeni çıkış yapan isimlerinden Emre Özdemir, yeni single parçası “Beni Bırakın” ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Levent Yüksel imzası taşıyan şarkıya kendi yorumunu katan genç yetenek merak edilenlerini anlattı.

Emre Özdemir: "Fenerliler için şarkı yazdım"
Emre Özdemir'in Akşam'da yayınlanan röportajı..

İlk önce ‘Beni Bırakın’ single’ınızı konuşalım. Bu proje nasıl doğdu?

Bu proje, değerli yapımcım Samsun Demir ile yolumuzun kesişmesi sonucu doğdu. Böyle bir cover okumak ister misin diye soruldu ve ben de kabul ettim. Aranjörüm Emirhan Cengiz ile hemen bir demo yaptık. Sonuç olarak, demo beğenildi ve maxi single’ımızın çıkışı olarak ‘Beni Bırakın’ şarkısında karar kalındı.

Peki Levent Yüksel gibi bir sanatçının şarkısını söylemek sizi korkutmadı mı? Çok acımasız eleştirilere de maruz kalabilirdiniz.
Açıkçası, bir Levent Yüksel şarkısı okuyacak olmak öncelikle beni gururlandırdı. Çünkü Levent Yüksel çok sevdiğim, yorumuna, duruşuna, müzisyen kişiliğine hayran olduğum bir sanatçıydı. Daha sonrasında da bu şarkıyı okuyacak olmak beni heyecanlandırdı. Çünkü sanatçının ‘Beni Bırakın’ şarkısının olduğu albüm, benim için gelmiş geçmiş en güzel ve en değerli çalışmalardan biridir. Bu nedenle elimden gelenin en iyisi yapmak için çalıştım. Vokal koçum sevgili Cihan Okan da bana çok yardımcı oldu. Tabii ki de her şarkıyı en muhteşem performansla okuyan Levent Yüksel’i yakalamak çok zordu ancak bende elimden geldiğince kendi yorumuma, ruhumu ve duygularımı katarak, en iyisi vermeye çalıştım. Bunu da başardığıma inanıyorum... Eleştiriler her zaman olacaktır. Sonuçta çok başarılı ve çok sevilen bir sanatçının çok bilinen ve kulaklarda onun sesiyle yer etmiş şarkısını okuyorsunuz. Eleştiri olmaması mümkün değildi oldu da tabii. Ancak, bu şarkının altında ezilmeden, güzel bir iş çıkardığımıza inanıyorum.

SEZEN AKSU BESTESİ OKUMAK İSTİYORUM

‘Duy beni Sezen’ diye çıktınız önce... Sezen Aksu duydu mu sizi?

Albüm çıkar çıkmaz Sezen Hanım’a albümü kendi ellerimle gönderdim. O da sağ olsun şarkıyı dinlemiş ve hem yorumumu hem de şarkının yeni halini çok beğendiğini bir telefonla bize iletti. Çok mutlu oldum. Sezen Aksu’nun beğenisini ve onayını alabilmek bile benim için gerçekten çok değerli ve önemli...

Sezen Aksu’nun şarkılarını söylemeye devam edecek misiniz?
Hiç duyulmamış, yepyeni Sezen Aksu besteleri okumak en büyük hayalim... Umarım yakın bir zamanda bunu da gerçekleştirebilirim.

Müzik dışında yoğun bir iş temposu olduğu doğru mu? Başka neler yapıyorsunuz?
Evet, müzik dışında tekstil işiyle uğraşıyorum. Hayatımın her köşesinde yoğunluk mevcut ama bundan şikayetçi değilim. Hayatı dolu dolu yaşamayı ve çalışmayı seviyorum.

Peki bu müzik merakı nereden?
Çok küçük yaşlardan beri evde kendi kendime şarkılar söylerdim. Daha sonra 13 yaşındayken ağabeyimin hediye ettiği gitarla müziğe olan ilgim daha da arttı. Gitar çalmayı öğrenip, söz yazıp, beste yapmanın insan ruhuna kattığı güzellikleri keşfedince müzikten kopamaz bir hale geldim.

EN BÜYÜK İSTEĞİM KONSERLERDE BULUŞMAK

Bundan sonra neler bekliyor bizi?

Her zaman hayallerimin peşinden gitmek için çabaladım, hâlâ da çabalamaya devam ediyorum. Şarkılarımı sevenlerimle dinleti tadında konserlerle buluşturmak en büyük isteğim. Bunun dışında, yepyeni bir şarkıyla aralık ayı içinde tekrar sizlerin karşısında olacağım.

Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunuz söyleniyor.
Koyu değil de iyi bir Fenerbahçeliyim demek daha çok hoşuma gidiyor. Babamla çok küçük yaşlarda Fenerbahçe maçlarına gider ve omuzunda maç izlerdim. Bu nedenle, doğuştan Fenerbahçeli tam bana uygun bir tabir sanırım. Ayrıca, değerli akrabamız eski Fenerbahçe ikinci başkanı Nihat Özdemir’in varlığı da benim Fenerbahçeliliğimde önemli bir etkendir.

Fenerbahçe takımı için bir şarkı bestelediğiniz söyleniyor. Doğru mu?
Aslında şarkının sözleri hazır durumda... Sadece müziğini bitirmem gerekiyor. En yakın zamanda bu şarkıyı da sizlerle paylaşacağız umarım. 
Konular Röportaj