Dünya Kupası elemelerinin en erken golü!

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde A, B ve H Grupları'nda toplam 9 maç oynandı.

En erken gol Benteke'den!
POGBA FRANSA'YI UÇURDU

Hürriyet'te yer alan habere göre
2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde dün gece 9 maç oynandı. A Grubu'ndaki kritik karşılaşmada, Fransa, 30. dakikada Paul Pogba'nın attığı golle Hollanda'yı deplasmanda 1-0 yendi. Hollanda'da, sakatlığı bulunan Sneijder forma giymedi.

İSVEÇ FARKLI KAZANDI

Gruptaki diğer maçta İsveç evinde Bulgaristan'ı 3-0 yenerken, Belarus da sahasında Lüksemburg ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçlarla grupta Fransa ve İsveç 7'şer puanla ilk iki sırada yer alırken Hollanda'nın 4, Bulgaristan'ın 3, Belarus'un 2, Luksemburg'un ise 1 puanı bulunuyor.

QUARESMA'LI PORTEKİZ GOL YAĞDIRDI

B Grubu'nda, Beşiktaşlı Ricardo Quaresma'nın 67 dakika forma giydiği müsabakada Portekiz deplasmanda Faroe Adaları'nı 6-0 mağlup etti. Portekiz'de genç golcü Andre Silva 25 dakikada (12, 22 ve 37) rakip ağları 3 kez havalandırarak "hat-trick" yaptı. Portekiz'in diğer gollerini 65. dakikada Cristiano Ronaldo, 90+1. dakikada Joao Moutinho ve 90+3. dakikada Joao Cancelo kaydetti.

İSVİÇRE VE MACARİSTAN DA KAZANDI

B Grubu'ndaki diğer maçlarda İsviçre, deplasmanda Andorra'yı 2-1 mağlup ederken; Macaristan da yine rakip sahada Letonya'yı 2-0'lık skorla geçti. Bu sonuçlarla İsviçre grupta 3'te 3 yaparak liderliğe yükselirken Portekiz 6, Macaristan ve Faroe Adaları 4'er, Letonya 3, Andorra ise 0 puanda yer aldı.

BENTEKE'DEN TARİHİN EN ERKEN GOLÜ

H Grubu'ndaki mücadelede Belçika deplasmanda Cebelitarık'ı 6-0'la geçti. Karşılaşmanın 7. saniyesinde Belçikalı futbolcu Christian Benteke ağları havalandırarak, Dünya Kupası Elemeleri tarihinin en erken golüne imza attı. Daha önce rekor, 1993 yılında İngiltere'ye karşı 8. saniyede attığı golle San Marinolu Davide Gualtieri'ye aitti.

BOSNA VE YUNANİSTAN GALİP

H Grubundaki diğer maçlarda Bosna-Hersek evinde Güney Kıbrıs'ı, Yunanistan ise deplasmanda Estonya'yı 2-0'lık skorlarla mağlup ettiler. Belçika ve Yunanistan gruplarında yollarına kayıpsız devam ederken 9'a puanla ilk 2 sırada yer aldılar.
Konular Spor Haberleri