Endonezya'da tsunami felaketi yaşandı!

Endonezya'da meydana gelen tsunami sonucu 62 kişinin hayatını kaybettiği, en az 584 kişinin yaralandığı öğrenilmişti. Son dakika bilgisine göre hayatını kaybedenlerin sayısının 62’den 168’e yükseldiği öğrenildi.

Endonezya'da tsunami felaketi yaşandı!
İHA'nın haberine göre Endonezya'daki Sumatra ve Cava Adası arasında yer alan Sunda Boğazı'nda meydana gelen tsunami sonucu 62 kişi yaşamını yitirdi, 584 kişi yaralandı. Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayılarını doğrularken, en az 20 kişinin de kayıp olduğunu belirtti.

Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG) tsunaminin Anak Krakatau volkanında dün gece yaşanan patlama sonrası meydana geldiğini düşündüklerini aktararak, halka kıyı kesimlerden uzak durulması yönünde uyarıda bulundu.

Yaşanan afet sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ederken, ölü sayısında artış olabileceği öngörülüyor.

ÖLÜ SAYISI ARTTI

Endonezya'daki Sumatra ve Cava Adası arasında yer alan Sunda Boğazı'nda meydana gelen tsunami sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 62’den 168’e yükseldiği öğrenildi. Endonezya Ulusal Afet Zararlarını Azaltma Kurumu ölü sayısının 168’e yükseldiğini onaylarken, en az 700 kişinin yaralı olduğu, çok sayıda kişiden de haber alınamadığı kaydedildi.

Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG) tsunaminin Anak Krakatau volkanında dün gece yaşanan patlama sonrası meydana geldiğini düşündüklerini aktararak, halka kıyı kesimlerden uzak durulması yönünde uyarıda bulunmuştu.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor...