Enes Batur: "Dev bir ailem var"

Enes Batur, sosyal medyada fırtınalar estiren, çektiği videolar aylık ortalama 110 milyon tıklanan ve YouTube’da 5 buçuk milyon abonesi olan bir “Youtuber”…

Enes Batur: "Dev bir ailem var"
Akşam'dan Ali Mert Alan'ın röportajı ...

Sen ve senin gibi YouTube da başarılı olmuş isimler televizyon kanallarına konuk olarak çağırıldığında ya da haber bültenlerinde isimleri geçtiğinde eleştirilere maruz kalıyorlar. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsun? Bazı Youtuberlar “Geleneksel medyada yer alan isimler, bizlerin yükselişinden rahatsızlık duyuyor” diye düşünüyorlar.


Geleneksel medya dediğimiz şey bizi yaratan şey değil. Bizim etkili olduğumuz ve bizi seven insanlar sosyal medyada. Tabii ki bizi eleştiren insanlar illaki olacaktır ama bizi sevenlerin sayısı, sevmeyenlerin sayısından kat be kat daha fazla olduğu için bir şeyleri doğru yaptığımızı biliyorum ve insanların yaptığı kötü eleştirilerin benim moralimi bozmasına izin vermiyorum. Olabildiğince yapıcı eleştirileri ciddiye alıyorum. Geleneksel medyada yer alan öncü insanların bizi sevip sevmediğini bilmiyorum ama sevmiyorlarsa da benim hiçbir düşmanlığım yok.

4 yıldır devam eden YouTube yolculuğuna 5 milyonun üzerinde takipçin var. İnsanlar senin videolarında ne buluyor?

Videolarımda her zaman kendim oldum. Samimiyetim ve sıcakkanlılığım sayesinde çektiğim videoları izleyen insanların sayısı da gittikçe arttı. Yaptığım işleri takip eden insanlarla beraber bir aile olduk ve her geçen gün daha da genişledi bu aile. İnsanların beni neden sevdiklerini bana değil, aslında onlara sormanız daha doğru olur. Ama dediğim gibi asla samimiyetten ödün vermedim. Bu önemli bir faktör diye düşünüyorum.

ÇOK MUTLUYUM

Bir videonda “Hayatınızda bir hedefiniz olmalı ve o hedef için her gün azimle çalışmalısınız” diyorsun. YouTube kanalını açtığında milyonlar tarafından izlenen bir Youtuber olmak hedeflerinin arasında mıydı?  


YouTube kanalımı ilk açtığımda tabii ki benim içim böyle bir şey imkânsız gibi duruyordu ve milyonlarca izlenileceğimi tahmin bile edemezdim. Bu işe başlarken tek amacım beni izleyen insanları mutlu etmekti.

“Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi?” filmi için gün sayıyorsun. Şu an içinde bulunduğun durum hayal edebileceğinin de ötesinde gibi ne dersin?

Gerçekten çok mutluyum. Çünkü bana karşı sevgi besleyen dev bir ailem var. Bu bana çok büyük bir güç veriyor. Doğruyu söylemek gerekirse film hayallerimden birisiydi ve bunu gerçekleştirdik.

FİLMDE HAYATIMI ANLATIYORUM

Filmi biraz senden dinleyebilir miyiz?


Film benim hayatımı konu alıyor. Zaten senaryoya da büyük ölçüde katkıda bulundum. Her ne kadar film benim hayatım üzerine gibi gözükse de aslında benim hayatım üzerinden birçok konuya değiniliyor ve filmin içinde insanlara katabileceği birçok mesaj da bulunuyor. Ailecek gidip çok güzel vakit geçirebileceğiniz, eğlenceli ve komik bir film sizi bekliyor.

FİLM İÇİN ÇOK EMEK VERDİK...

Bundan sonrası için neleri hedefliyorsun?


Film için gerçekten çok emek verdik. Kalabalık bir ekip geceli, gündüzlü çalıştı. Uzun vadede bir şey söyleyemem ama şu an için hedefim, insanların filmi beğenmesi, seyrettiklerinde mutlu olmaları diyebilirim.

BENİ İZLEYENLERLE BİRLİKTE BÜYÜDÜK

Videolarımı izleyen insanlarla beraber büyüyen bir aile olduk. Yani Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Youtuber /Instagrammer Ödülü”nü almamı benim ailem sağladı. Bu ödülün sahibi beni destekleyen insanlar, yeri gelmişken buradan hepsine tekrar teşekkür etmek istiyorum. Ödül anı gerçekten büyük bir mutluluktu.
Konular Röportaj