Enes Kanter NBA'daki ilk maçını anlattı!..

NBA yıldızı Enes Kanter, İpek Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Yoğun ilgi gören Kanter, üniversitenin mimari yapısına hayran kaldı. Van’dan NBA’ye ulaşan başarısını anlatan basketçi giydiği 34 numaralı formasını üniversiteye hediye etti.

Enes Kanter NBA'daki ilk maçını anlattı!..
Bugün'den Fatma Eren'in haberine göre Ame­ri­kan Bas­ket­bol Li­gi­’n­de (NBA) oy­na­yan mil­li bas­ket­bol­cu Enes Kan­ter, İpek Üni­ver­si­te­si öğ­ren­ci­le­riy­le bu­luş­tu. Kan­ter, Va­n’­dan NBA­’ye ula­şan ba­şa­rı hi­kâ­ye­si­ni üni­ver­si­te­li­ler­le pay­laş­tı.

Eği­ti­mi ve spo­ru bir ara­da yü­rüt­mek için Ame­ri­ka­’ya git­ti­ği­ni be­lir­ten Kan­ter, “Li­se­de ‘O­kul ta­kımın­da oy­na­ya­yı­m’ de­dim ‘P­ro­fes­yo­nel­sin ol­ma­z’ de­di­ler. Üni­ver­si­te­de de ay­nı­sı­nı yap­tı­lar. An­la­ya­ca­ğı­nız be­ni NBA­’ye gir­mem için zor­la­dı­lar. Bas­ket­bol oy­na­mak için baş­ka ça­rem kal­ma­dı, NBA­’ye gir­di­m” de­di.

İLK GÜ­NÜ UNU­TA­MI­YOR

NBA­’de ilk ma­çı­nı unu­ta­ma­yan Kan­ter, “Sa­ha­ya çı­kı­yor ve ‘İş­te NBA buy­mu­ş’ di­yor­sun. İlk top gel­di­ğin­de eli­min tit­re­di­ği­ni hâ­lâ ha­tır­lı­yo­ru­m” de­di. Es­ki bas­ket­bol­cu Meh­met Oku­r’­un NBA­’ye Türk kül­tü­rü­nü yer­leş­tir­di­ği için çok zor­luk ya­şa­ma­dı­ğı­nı vur­gu­la­dı.

İPE­K’­TE OKU­MAK İS­TE­Dİ

İlk de­fa gel­di­ği İpek Üni­ver­si­te­si­’ni çok be­ğe­nen Kan­ter, “Böy­le bir üni­ver­si­te­yi Ame­ri­ka­’da gör­me­dim. He­le kam­pü­sü­nü gö­rün­ce in­san­da NBA­’yi bı­ra­kıp bu­ra­da oku­ma­ya gel­me is­te­ği ge­li­yo­r” açık­la­ma­sı­nı yap­tı.

34 NUMARANIN SIRRI

Kan­ter, Ok­la­ho­ma City Thun­de­r’­da giy­di­ği for­ma nu­ma­ra­sı­nın hi­kâ­ye­si­ni şöy­le an­lat­tı: “An­nem hep ‘Ne­re­ye gi­der­sen git, ne ka­dar yük­se­lir­sen yük­sel hep sı­fır ol’ der­di. O yüz­den sı­fır for­ma­sı­nı giy­dim. Şim­di­ki ta­kı­mım­da sı­fır nu­ma­ra­lı for­ma baş­ka­sın­day­dı. Ol­ma­dı. Ben de İs­tan­bu­l’­u tem­si­len 34’ü al­dı­m.”  

DUALARIM HAYALLERİM İÇİNDİ

Ortaokulda basketbolcu olmaya karar verdiğini belirten Kanter, ailesinin başta buna sıcak bakmadığını belirterek, “O yıllarda beden eğitimi öğretmenim dışında destek veren olmadı. Sabah namazlarında hayallerim için dualar ederdim” dedi.

FORMASINI HEDİYE ETTİ

Animasyon bölüm öğrencilerinin Kanter’in resminin yer aldığı tabloyu İpek Üniversitesi Genel Sekreteri İlhan Yerli, takdim etti. Kanter de 34 numaralı formasını üniversiteye hediye etti.

Üniversite’nin meydanında kurulan potada öğrencilerle gösteri atışı yaptı. Kanter, gösterdiği performansla büyük alkış aldı.
Konular Spor Haberleri