Engelli kadın dolandırıcıların ağına düştü!

İstanbul Şişli’de zeka geriliği olan engelli bir kadının durumundan yararlanan dolandırıcılar, iş bulma vaadiyle notere götürdükleri kadına vekalet imzalatarak adına 5 şirket kurdu.

Engelli kadın dolandırıcıların ağına düştü!
CİHAN'da yer alan habere göre durumdan habersiz olan engelli kadın, yıllar sonra vergi dairesinden gelen borçlarla gerçeği öğrendi. Adına şirket kurulduğu için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) aldığı engelli maaşı da kesilen kadın, yetkililerden yardım bekliyor.

Eşkişehir Mahallesi’nde yaşayan doğuştan bazı iç organları olmayan ve orta derecede zeka geriliği bulunan Valentin Gökalp, dolandırıcıların hedefi oldu. İş bulma vaadiyle notere götürülen Valentin Gökalp’e, dolandırıcılar tarafından vekaletname imzalatıldı. Engelli olması nedeniyle Gökalp’in durumundan yararlanan dolandırıcılar, bu vekaletnameyle Valentin Gökalp adına inşaat ve gıda sektörlerinde olmak üzere 5 adet şirket kurdu. Durumdan yıllarca habersiz olan Valentin Gökalp, 2011 yılında vergi dairesinden evine gelen borçlarla gerçeği öğrendi. Gökalp, durumu öğrenir öğrenmez dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulunarak hukuk savaşı başlattı. Hukuk mücadelesi veren Berç ve Valantin Gökalp çifti, SGK’dan aldığı engelli maaşına devlet tarafından el konulunca ikinci kez yıkıldı.

Maaşını alamadığı için maddi sıkıntı yaşadığını söyleyen Valentin Gökalp ve Berç Gökalp yetkililerden yardım bekliyor.

Kendisini işe alma vaadiyle notere götürüp farkında olmadan vekaletname imzalattıklarını söyleyen Valentin Gökalp, “Beni notere götürdüler 'seni işe alacağız' dediler. Beni kandırdılar, hastalığımdan istifade ettiler. Bende gittim bilmeyerek imza attım. Vekalet vermişim farkında değilim. Nereye gittiğiminde farkında değilim. Birsürü şirketler açılmış sonradan farkına vardım. Her yere dilekçede yazıldı. Kocam dava açtı beraat ettiler suçlular bizde temyize gittik. Yüzde 70 engelliyim ben ağır özürlüyüm çalışamıyorum sakatım. Doğuştan anne karnında organlarımda eksiklik var.” dedi.

BORÇ YÜZÜNDEN SGK MAAŞINI KESTİ

Dolandırıcıların eşi adına açtıkları şirketler yüzünden engelli maaşının kesildiğini belirten Berç Gökalp de şunları söyledi: “Eşim yüzde 71 özürlüdür. Bazı sahtekarlar, eşim üzerine şirket kurmuşlar. O yüzden özürlü maaşı kesilmiş. Yüzde 71 zeka geriliği (mental retardasyon) hastasıdır eşim. İç organları doğuştan eksik. Bunlar olduğu için devlet özürlü maaşı bağladı. Ama bazı ak kişiler eşimin adına şirket kurduğundan dolayı maaşı kesildi. Bizde Cumhuriyet Başsavcısına suç duyurusunda bulunduğumuz halde, cumhuriyet başsavcısı suçluları çıkardığı halde eşimi halen mağdur etmektedirler. O yüzden biz müşkül durumdayız. Devlet tarafından bize yardım edilmesini istiyoruz. Eşimin zeka geriliği var doğuştan iç organları eksik, kalbi delik. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bize hala evraklar geliyor. Konya’da hala üzerine 2008’de 2009’da evraklar sunulmakta. Eşimin adına 5 tane şirket kurmuşlar. Eline vekalet alıp eşimin üzerine şirket kurmuşlar. Eşimin özürlülüğünden ve rahatsızlığından faydalanmışlar. Çünkü zeka geriliği olan kişiler, kendine hakim olamadıkları için inanıyor bazı insanlara o yüzden böyle bir işlem yapılmış.”