Engelli vatandaşa önce gasp sonra darp!

Vicdansızlar engelli vatandaşı darp ettikten sonra gasp etti.

Engelli vatandaşa önce gasp sonra darp!
İHA'nın haberine göre Konak Meydanı'nda ve civarında mendil satarak geçimini sağlayan 30 yaşındaki bedensel engelli Ufuk Çakır, akşam da mendil sattıktan sonra evine gitmek için yürüyerek yola çıktı.

Dün (Pazartesi) saat 23.00 sıralarında, Çakır'ın yanına yaklaşın 2 erkek şahıs, iddiaya göre Ufuk Çakır'a yardım etme bahanesi ile koluna girip Konak Diş Hastanesi arkasında bulunan ve karanlık olan 440 Sokak'a götürdü. Çevrede kimsenin olmamasından yararlanan kimliği belirsiz şahıslar, iddiaya göre bedensel engelli genci önce darp etti daha sonra da cebindeki telefonunu ve mendil satarak kazandığı 200 lira parasını gasp edip kaçtı.

Yürümekte zorluk çeken Çakır, darp sonrası şok yaşayarak sesini çıkarmadan olduğu yerde yere yığıldı. Aradan 2 saat geçtikten sonra, sokaktan geçen bir vatandaşın bedensel engelli Çakır'ı fark etmesi ile durum polis ve sağlık ekiplerine bildirildi. Olay yerinde ilk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri, başından darbe alan Çakır'a pansuman yaptı.

Hayati tehlikesi bulunmadığı için sağlık ekipleri ayrılırken Çakır, polis ekiplerince ifadesi alınmak üzere Kemeraltı Polis Merkezi'ne götürüldü. Gazetecilerin "Paranız gasp edildi mi?" sorusuna Çakır, 'Evet' yanıtını verdi. Engelli Ufuk Çakır, gasp edenlerden şikayetçi olurken polis, olaya karışan kimliği belirsiz şahısları bulmak için çalışma başlattı.