Erdal Tosun davasında sürücünün ifadeleri

Süratli kullandığı araçla ünlü oyuncu Erdal Tosun’un ölümüne neden olan sürücü Nihat Şaki duruşmada “Ben de babamı kazada yitirmiştim. Üzgünüm” dedi.

Erdal Tosun davasında sürücünün ifadeleri
Sabah'tan Ümit Uzun'un haberine göre İstanbul Sarıyer'de 29 Kasım'da diyaliz makinesine girmek üzere hastaneye gittiği sırada karşı yönden gelen Nihat Şaki'nin aracının kendi aracına çarpması sonucu yaşamını yitiren sanatçı Erdal Tosun'un ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması dün yapıldı.

İstanbul 75. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılan tutuklu sanık Nihat Şaki, "Su birikintisi olduğunu görmedim. Anlık bir olay oldu. Araç savruldu. Hakimiyeti kaybettim. Refüje çarptım ve kaza oldu. Başımı çarptım, sonrasını hatırlamıyorum. Vefat haberini hastanede öğrendim" dedi. Şaki, "Son derece üzgünüm. Ben de babamı trafik kazasında kaybettim. Özel harekat başvurusu yapmıştım. Ancak bu olay nedeniyle gidemedim" diye konuştu.

Mevcut delil durumu, delillerin tam olarak toplanmamış olması ve sanığın olay yerinde olayı göstermesine ihtiyaç duyulması dolayısıyla kaçma şüphesini gözönüne alan mahkeme, sanık Şaki'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.