Erdoğan: "Bizi tezgaha getiremezsiniz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, akademik yıl açılış töreninde yaptığı Musul açıklamasında, "Biz bugün, Musul için hem sahada hem masada olacağız derken, bunu boşuna söylemiyoruz. Bunu dostlar alışverişte görsün diye söylemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: "Bizi tezgaha getiremezsiniz"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu.

Yüksek Öğretim Sisteminde Türkiye'nin iyi bir model olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Üniversitesi olmayan il bırakmadık. 2002 yılında yaklaşık 16 bin olan uluslararası öğrenci sayımız bu yıl 95 bini geçti.

Üniversitelerimizin belirli alanlarda uzmanlığa yönelmelerini sağlamamız gerekiyor. Yaşadığımız tecrübeler bize, üniversitelerimizde yeniden bir yapılanmaya ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Görünüşte demokratik olan rektörlük seçimleri, üniversitelerde kızışmaları, kırgınlıkları artıran bir işleve dönüştürülmüştür. Rektör adaylarının belirlendiği sistem sorun haline dönüşnüştür. Bu sistemden vazgeçilmesi, hem ülkemizin yararına olacaktır diye düşünüyorum. Aynı şekilde Yüksek Öğretim sistemimizin genel olarak yeni bir yapılanmaya gitmesi gerekiyor. Ülkemizi uluslararası bilim alanında temsil edecek 5 üniversite belirleyelim ve bu üniversiteleri özel olarak destekleyelim.

Tarihini ve dilini iyi bilen ve dilini hakkıyla konuşan nesiller yetiştirelim. Üniversitelerimiz yeni neslin fikir dünyasını belirleyecek alt yapıyı ihmal etmemeli.

Misak-ı Milli vurgusu

Suriye ve Irak'ta olanları yaşarken, yeni nesil bir şeyi çok iyi bilmeli. Acaba Misak-ı Milli nedir? Bunu çok iyi bilmemiz lazım. Eğer Misak-ı Milli'yi kavrarsak, anlarsak Suriye'deki sorumluluğumuzun, Irak'taki sorumluluğumuzun ne olduğunu anlarız

Suriye'nin kuzeyinde terör koridoruna müsaade etmeyiz. Kim ne derse desin. Ülkemizin güneyini terörle karşı karşıya bırakmayacağız, bu konuda kararlıyız. Dost da düşman da bunu böyle bilsin.

Dostlar alışverişte görsün diye söylemiyoruz.

Biz bugün, Musul için hem sahada hem masada olacağız derken, bunu boşuna söylemiyoruz. Bunu dostlar alışverişte görsün diye söylemiyoruz.

DAEŞ'i Cerablus'tan attık. Arkasından Çobanbey'e girdil. Oradan DAEŞ'i kovduk. Oraya Türk halkını yerleştirmedik. Çobanbey halkını ve Cerablus halkını yerleştirdik.

Biz, Irak'ta yürütülen mezhep çatışamlarına taraf olmak istemiyoruz.

Biz hazırlıklarmızı yapıyoruz, ama unutmayın, ülkemiz ve bölgemizle ilgili hesapları olanlar da boş durmuyor.

'Sapasağlam ayaktayız'

Biz sapasağlam ayaktayız, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz, bunların kağıt üzerindeki verdikleri not bizi ilgilendirmiyor. Türkiye, modern Türkiye olma yolundaki hedeflerini bir bir aşarak gerçekleştiriyor.

Her kim FETÖ'yü iyi olarak nitelendiriyorsa, onun niyetinden şüphe ederim. Her kim, PKK'yı Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olarak görüyorsa, her kim DAEŞ'i terör örgütü olarak görmüyorsa, o ya bir şey bilmiyor, ya da başka hesapları var.

Bu millet şanlı bir millet, bu millet bir şeyi ispat etti. Bu darbe derdest edildi, bu dünyaya da örnek oldu. Benim jandarmam, benim polisim, Cumhurbaşkanı'nı öldürmeye teşebbüs eden hainleri bir ormanda buldu, ama öldürmedi. Gidip yargıya teslim etti. Ey batı, bize akıl vermeye çalışıyorsun ama, bu millet böyle şanlı bir millet. Görmüyor musunuz? Batı hiçbir zaman kendini kontrol etmiyor. Tabi olay Türkiye olunca, farklı oluyor.

'Bizi tezgaha getiremezsiniz'

30 bin kişiyle Haşdi Şabi geliyor diyorlar. Geleceği varsa göreceği de var. Musul'da 2 milyon Arap Sünni-Türkmen var. Biz onları Başika'da eğittik. Biz bunları yaparken, Irak merkezi yönetiminden gelen taleple yaptık. Şimdi ne oldu bu Irak merkezi yönetimine? Hava değişti. Şimdi biz Amerikalı dostlarımızı diyoruz: Bizi bu tezgaha getiremezsiniz. Bizi Irak'la karşı karşıya bırakamazsınız. Siz, Afganistan dediniz, başkaları mı geldi sizinle. Biz geldik. Peki burada, terör örgütlerine karşı niçin beraber değiliz de terör örgütlerine karşı başka terör örgütlerini yanınıza alıyorsunuz?

Irak hükümeti bize kabadayılık yapacağına sen git DAEŞ'le uğraş. PKK'yla uğraş. Musul halkı, eyalet sistemini kabul etti, Musul'un eyalet olmasına işte o güçler müsaade etmedi"