Erdoğan: "Tüm ülkeye ifşa edeceğim"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TOBB’da kendisine istihdam seferberliği için söz veren iş adamlarını uyararak, “Söz verip de yerine getirmeyenleri tüm ülkeye ifşa edeceğimi özellikle belirtmek isterim” dedi.

Erdoğan: "İfşa edeceğim..."
Milliyet'ten Abdullah Karakuş'un haberine göre Gaziantep’te dün 261 eserin açılışını yapan Erdoğan ekonomiyle ilgili şunları kaydetti:

"Türkiye’nin 80 vilayetinden gelen herkesi bağrında barındıran aş, iş, ev veren Antep bu kadirşinaslığının bereketini görüyor. Bazı yerlerde sıkıntı varken Gaziantep’teki fabrikalar, işyerleri maşallah harıl harıl çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde bir istihdam seferberliği başlattık. Gaziantep Organize Sanayi Bölgemizin bu seferberliğe 15 bin ilave istihdam taahhüdüyle katıldığını öğrendim ve çok memnun oldum. Ankara’daki toplantıda söz verilen rakamlar vardı. Şimdi Vali Bey bu taahhüdü takip edecek.

15 bin kişi organize sanayide inşallah işbaşı yapacak. Hepsinin de takipçisiyim. Söz verip de yerine getirmeyen, onları da tüm ülkeye ifşa edeceğimi özellikle belirtmek isterim. İnşallah Suriye’deki sıkıntılar sona erdiğinde Antep çok daha büyük bir atılımın içine girecek.

Dev projeler geliyor

Şimdiden hazırlığınızı yapın, güzel günler sizleri bizleri bekliyor. Söz vermiştik, 33 bin kişilik stat tamam 130 milyon liraya mal oldu. Şu anda orada maçlar oynanmaya başladı. Kuzey Şehir Projesi 200 bin nüfusun yaşayacağı 50 bin konutu içeren dev bir proje.

Şehir Hastanesi - Karataş Tren Garı Metro Hattının yakında projesi ihalesine geçiyoruz çok önemli. Şehir hastaneleriyle inşallah Gaziantep üst üste sınıf atlayacak. Bütün bunlarla beraber bambaşka bir adım da şu inşallah Göksu Çayı üzerine kurulacak barajla ilgili çalışmalarda sürüyor.

Bu projenin 100 kilometrelik isale hattı İstanbul’daki Melen’den sonra Türkiye’de ikinci büyük proje. Sözleşmesi imzalanan bu yatırım inşallah 2019 yılına kadar tamamlanacak. Şehir hastanesinin inşaatı da sürüyor.”