Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Milletime teşekkürler"

Suni kur artışıyla ekonomiyi çökertme oyununu milletin gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı, “İş adamlarına sesleniyorum: Gelin şu ekonominin çarklarını hep birlikte döndürelim” dedi.

Erdoğan: "Milletime teşekkürler"
Sabah'tan Hasan Ay'ın haberine göre Külliye'de 31. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde döviz spekülasyonuyla ekonominin çökertilmek istendiğini belirterek, "Döviz kurunun Türk Lirası karşısındaki yükselişine baktığımızda elle tutulur ciddi iktisadi karşılığı olan hiçbir husus göremiyoruz. Belirli mahfiller tarafından pompalanan olumsuz havanın yol açtığı suni bir kur yükselişiyle karşı karşıyayız. Rabbime şükürler olsun milletimiz bu oyunu gördü. Çağrımıza kulak verdi ve ekonomisine sahip çıktı" dedi.

KARLI ÇIKACAKSINIZ

Döviz bozdurup TL'ye geçen herkese teşekkür eden Erdoğan, "Eğer bu vatanı, milleti seviyorsan arkadaş sen de Türk Lirası'na geç. Emin olunuz, insanımız bu süreçten zararlı değil kârlı çıkacaktır, hiç endişe etmeyin" diye konuştu. Kiraları döviz olarak almaya devam eden AVM'leri bizzat aradığını ifade eden Erdoğan, şunları anlattı: "Ekonomi üzerinden Türkiye'yi siyaseten teslim alma projesi hiçbirinde de hamdolsun işe yaramadı. 15 Temmuz'da aynı oyunu sahnelemeye fırsat bulamadan milletimizin karşı hamlesiyle geri çekildiler. Şimdi Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta ciddi hamleler yaptığı, Meclis'te Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle ilgili yeni adımların arifesinde bulunduğu, AB ile ilgili önemli kararlar almak üzere olduğu şu dönemde ekonomi silahını bir kez daha bize doğrulttular."

YALNIZ DEĞİLİM, BİLİYORUM


Geçen hafta bazı konularda yalnız bırakıldığını açıkladıktan sonra birçok tweet aldığını anlatan Erdoğan, "Milletimden Allah razı olsun. Yalnız olmadığımı biliyorum. Bu döviz baskısına karşı bizler paramıza sahip çıkacağız, bunu başarmamız lazım" dedi. Cumhurbaşkanı, 10 gün sonra Avrasya Tüneli'nin açılışının yapılacağını, 2017 yılı içinde de Kanal İstanbul'un ihalesinin bitirilip temel atılacağını vurguladı.

'ÇARKLARI DÖNDÜR' ÇAĞRISI

Piyasadaki durgunluğun psikolojik ve coğrafik faktörlerden kaynaklandığını belirten Erdoğan, "İş adamlarımıza sesleniyorum. Gelin ülkenize güvenin, sahip çıkın. Böyle bir dönemde çarkların dönmesini sağlamayacaksınız da ne zaman yapacaksınız?" dedi.

EKONOMİYE CANSUYU VERELİM 

İş adamları, yatırımcılar ve esnafı harekete geçmeye çağıran Erdoğan, "Gelin şu ekonomi çarkını hep birlikte döndürelim. Piyasadaki durgunluğu başkalarının sona erdirmesini beklemeyelim, ilk can suyunu kendimiz verelim. Tulumbaya suyu dökelim" dedi.