Erdoğan - Obama görüşmesinde neler konuşuldu?

Fransa’da gerçekleştirilen BM İklim Değişikliği Zirvesi’ne katılmak üzere Paris’te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü.

Erdoğan - Obama görüşmesinde neler konuşuldu?
Milliyet'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile görüşeceği, ABD'nin Paris'teki OECD Daimi Temsilciliği'ne TSİ 10.30'da geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından iki lider açıklama yaptı.

Suriye'de yaşananlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bayırbucak'ta DAEŞ yok" dedi.

İşte önemli satır başları:

"Suriye'de verilen mücadelelenin detayları üzerinde durduk.

Bayırbucak DAEŞ'in değil tam tersine soydaşlarımızın, akrabalarımızın olduğu bölgedir. Buranın sürekli bombalanması dünya barışı adına üzücü gelişmelerdir

Rusya ile tansiyonu düşürmek istiyoruz.

Derdimiz buradan  zararla çıkmak değil, tam aksine bunu barışa dönüştürmek suretiyle bölgenin  barışına katkıda bulunmaktır

Türkiye Rusya arasındaki gelişmelerin değerlendirmesini yaptık. Buradaki  derdimiz, bu işin diplomatik başlıklar, söylem içerisinde nasıl neticeye  kavuşturulmasıdır. Zira bölgedeki gerilimler, bizleri de üzmektedir"


OBAMA: "PUTİN'E DE SÖYLEDİM"

Görüşmenin ardından  açıklama yapan Barack Obama ise "Putin'e de söyledim, Türkiye haklı. Gerilimi düşürmemiz lazım" dedi.

"Türkiye'nin kendini savunma hakkını destekliyoruz" diyen Obama, görüşme için "Türkiye'nin düşürülen Rus savaş uçağının ardından nasıl beraber çalışabileceğimizi görüştük" ifadesini kullandı.