Erdoğan sordu: "Evet mi? Hayır mı?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Şehir Hastanesi'nin açılışında vatandaşlara hitap etti...

Erdoğan sordu: "Evet mi? Hayır mı?"
Hürriyet'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Kamu Yatırımlarının Toplu Açılış Töreni’nde konuştu.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları: "Belediye başkanlığım döneminde dünyayı dolaşırken edindiğim bir projeydi bu. Arkadaşlarımla hep bunu hasbıhalini yapardık. Şimdi Mersin'de bunu gerçekleştirmenin memnuniyeti içindeyiz. Birileri laf üretir biz ise iş üretiriz iş. Amacımız şehir hastanelerinin tamamını 2020 yılına kadar hizmete almaktır. Ana muhalefetin başındaki zatın SSK’nın başında olduğu zamanları hatırlıyorum. Hastanelere sağlam girip girip hasta çıkıyordunuz.

OBAMA ÖRNEĞİ

Bu hastane kuyrukçu sisteme son veren bir hastanedir. Birileri bu atılan adımların farkında olmayabilir. Varsın olmasın. Biz şu anda görevimizi yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Gelirken konutları görüyorsunuz değil mi. Niye? Benim vatandaşım modern konutlar içinde insanca yaşamanın erdemine erişsin. ABD’de Obama bizim sağlık sistemimizin çok küçük bir modelini hayata geçirmek istedi başaramadı. Ama biz başardık.

'EVET Mİ HAYIR MI?'

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla hareket ederek sağlık alanında da böyle bir sistemi inşa ettik. Yaşı 40'ın üzerinde olanlar eski Türkiye'nin hastanelerini çok iyi bilirler. Ey kardeşlerim, biliyorsunuz değil mi? O sisteme evet mi, hayır mı? O sisteme evet mi, hayır mı?

Eski Türkiye'de ilaç bile alamazdınız. İlaç bulsanız para bulamazdınız. Sağlam girenin hasta çıktığı bir sağlık düzeni vardı. O sağlık düzenine evet mi, hayır mı?

MİLLET MAŞALLAH EVET DİYOR

Aslında sizlerle biraz dertleşmek isterim. Duyuyorsunuz işte Başbakan da ifade etti. İşte İstanbulumuzda yaşadıklarımız. Marmaray'ı duydunuz değil mi? Ardından Avrasya Tüneli'ni açtık, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açtık duydunuz değil mi? İnşallah şimdi de Çanakkale 18 Mart Köprüsü'nün temeli 18 Mart'ta atılacak. Ve inşallah yakın bir zamanda Çukurova Havalimanı'nın da açılışını 2018'de yapacağız. Millet de maşallah "Evet" diyor. Bugün açılışını yapacağımız yatırımlar arasında eğitim var, sağlık var, modern Türkiye var, TOKİ'nin inşasını tamamladığı konutlar var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız 100 milyon liralık Anamur Köprüsü'nün altında kalan yerleşim yerlerini yeniden inşa etti."