Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanlığı'na seçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 998 gün aradan sonra yeniden genel başkanlığa seçildi. Erdoğan ilk mesajında yeni dönem için "Her alanda sıçrama dönemi olacaktır. Bunun için kaybedecek zamanımız yoktur" dedi.

Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanlığı'na seçildi
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre AK Parti'nin, Ankara Spor Salonu'nda yapılan 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkanlık için yapılan seçim sonuçlandı.

Kongre Divan Başkanı Hayati Yazıcı, seçim sonuçlarına göre, kayıtlı bin 470 delegeden bin 417'sinin oy kullandığını, bin 414 oyun geçerli, 3 oyun geçersiz sayıldığını bildirdi.

Yazıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bin 414 oyla, geçerli oyların tamamını alarak genel başkanlığa seçildiğini duyurdu.

Böylece, 27 Ağustos 2014'te yapılan 1. Olağanüstü Büyük Kongre'de genel başkanlık koltuğunu Ahmet Davutoğlu'na devreden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 998 gün sonra 3. Olağanüstü Büyük Kongre'yle yeniden AK Parti Genel Başkanlığı görevini üstlenmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Saygıdeğer divan, Çankaya ilçe seçim kurulunun değerli başkan ve yöneticileri, değerli kardeşlerim, sevgili yol arkadaşlarım sizleri bir kez daha hasretle muhabbetle selamlıyorum. AK Partimizin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin sonuna gelmiş bulunuyoruz. 998 günlük hasretin ardından bugün sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

"Sıçrama dönemi olacak"

Önümüzdeki aylar Türkiye'nin terörle mücadeleden ekonomiye, hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden yatırımlara kadar her alanda sıçrama dönemi olacaktır.

Bir anını bile kaybedecek zaman yoktur. 2019'a ardından 2023'e kadar yapacağımız çalışmaları belirleyeceğiz.

Teşkilatımızda atacağımız adımları hemen başlatacağız. İcraatta da sıçrama dönemi olacak.

Bugün burada besmeleyi çektik. Bismillah diyerek, yola revan olduk.

Biliyoruz ki, Ve La Galibe İllallah. Allah'tan başka galip yoktur.

"Kongremiz yeni bir başlangıçtır"

Bu kongremiz, yeni bir başlangıçtır. Hem parti çalışmalarımızda hem ülkemize ve milletimize yapacağımız hizmetlerde yeni bir döneme giriyoruz. Önümüzdeki aylar Türkiye'nin terörle mücadeleden ekonomiye, hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden yatırımlara kadar her alanda adeta bir sıçrama dönemi olacaktır.

"Millete hizmet yolunda çekilen zahmet, şereftir"

Bu yıl sonuna kadar bütün teşkilatlarımızı tümüyle elden geçirmek suretiyle önce teşkilatlarımızda bir yapılanmanın adımlarını atacağız. Bu arada da hükümetimizin şu yıl sonuna kadar atacağı adımları hep birlikte ele alıp neleri yapacağız, ne gibi adımlar atacağız, bunun çalışmalarını yürüteceğiz. Bundan sonraki dönem icraatta da adeta sıçrama dönemi olacaktır. Millete hizmet yolunda çekilen zahmet, mihnet değil tam tersine şereftir."