Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı AK Parti Kartal İl Başkanlığı'na yönelik saldırıyı da değerlendirdi.

Erdoğan'dan flaş açıklamalar
Milliyet'te yer alan habere göre Romanya’da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Lohannis ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

-"Dün bir terör örgütünün İstanbul'un en büyük adalet sarayını ne yazık ki oraya girmek suretiyle bir savcımızın odasını basması ve orada uzun bir süre savcımızı rehin almasından sonra, kendisini haince, canice şehit etmeleri, kendileri de bu arada güvenlik güçlerimiz tarafından bunun bedelini ağır ödediler. Değerli dostum Lohannis'in bu hassasiyetine teşekkür ediyorum. Terörizm tüm dünyanın ortak sorunudur. Öyle zannediyorum ki, şu anda savcımızı Eyüp Sultan Camisinden defnedecekler. Orada cenaze namazı kılınıp, ondan sonra da defni gerçekleştirilecek. Ben kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Yine meslektaşı olan eşi hanımefendiye ve tüm ailesine baş sağlığı dileklerimi Romanya'dan gönderiyorum. İnşallah bu akşam kendilerine taziye ziyaretinde bulunacağım."

AK PARTİ BİNASINA BASKIN

-Cumhurbaşkanı AK Parti Kartal ilçe örgütüne yönelik baskına da değinerek, "Aynı zamanda AK Partinin Kartal İlçe teşkilatına terör örgütünün yaptığı saldırıyı da çözüm sürecine yönelik bir tavır olarak görüyorum. Demokrasiyi hazmedemeyenlerin bir tavrı olarak görüyorum. Bütün bunlar bilinmelidir ki, demokrasi bu tür saldırılarda pes edecek basit bir sistem değildir. Demokrasiye inananların terörizme karşı ortak durması şarttır" dedi.

-Demokrasiye inananların terör karşısında durması gerekir.

-Bir çözüm süreci ortada. Çözüm süreci ortadayken istismarların olduğunu görüyoruz.

-Terör örgütünün bu vahşetlerdeki caniliği,  alçaklığı ve bunlar üzerinden hala siyaset yapmaya gayret edenlerin yaklaşımı...  Bu konuda siyasi partiler, bugün bir milli yaklaşım ortaya koymazsa ne zaman  bunlar milli bir yaklaşım ortaya koyacaklar? Ne zaman bir milli duruş ortaya  koyacaklar? Bu, çok çok önemli. Asıl bunun üzerinde durulması gerekir.

-Devletlerin yönetiminde endişesiz an olmaz.  Her an endişeyle yaşarsınız. Buna karşı her türlü tedbiri alırsınız ve o tedbirin  halka yansımasını özellikle bu tür eylemlerin ortadan kalkması suretiyle de  sağlarsınız. Bizler yöneticiler olarak bu konuda hep duyarlı olmaya mecburuz.  Fakat bazı hassasiyetlerin, özellikle ülkemize döndükten sonra bir dar kapsamlı  zirveyle ele almak suretiyle değerlendirmesini tabii ki yapacağız. Çünkü bir  çözüm süreci ortada. Çözüm süreci ortadayken istismarların çok farklı bir şekilde  gündeme geldiğini görüyoruz. Malum terör örgütü veya örgütleri ülkemizin  içerisinde yeni değil. Bunların da değerlendirmesini yapacağız'