Erdoğan'dan Joe Biden'e ders gibi söz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Terör propagandası yapmak fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Bunlara destek, Türkiye'nin mücadelesini baltalamaktır..."

Erdoğan'dan Joe Biden'e ders gibi söz
Sabah'tan Zeynel Yaman'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı Yıldız Sarayı'ndaki Mabeyn Köşkü'nde kabul etti. Yaklaşık 2.5 saat süren görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel konular ele alındı. 

Türkiye'nin tıpkı ABD gibi bir hukuk devleti olduğuna değinen Erdoğan, terör propagandası yapmanın ve terör eylemlerine destek niteliği taşıyan beyanlarda bulunmanın, fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğine dikkati çekti. Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını baltalamaya çalışan kesimlere katkı niteliği taşıyabilecek duruş ve ifadelerden uzak durulması gerektiğini de vurguladı.

Görüşmede, Türkiye'nin DAEŞ, PKK, El Kaide, DHKP-C gibi terör örgütleri arasında hiçbir ayrım yapmadığı, PYD ve YPG'yi de terör örgütü olarak gördüğü tekrarlandı. Erdoğan, Türkiye'nin Başika'daki faaliyetlerinin yerel kuvvetleri eğitme amacı taşıdığını da hatırlattı.

Biden ise terörle mücadele konusunda Türkiye'nin yanında yer aldıklarına değinerek, PKK'yı terör örgütü olarak gördüklerini vurguladı. Biden, Suriyeli mültecilere Türkiye'nin yaptıklarını takdirle karşıladıklarını da söyledi. Görüşmede, Mart sonunda Nükleer Güvenlik Zirvesi vesilesiyle Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın Washington'da yapacakları görüşmenin önemine değinildi.

Görüşmede ayrıca Biden'ın, PKK teröründen tek kelime bile bahsetmediği için akademisyenlerin imzaladığı bildiriyi eleştirdiğini ve bunu görüştüğü kişilere de söylediğini ifade ettiği bildirildi.

'BURASI BİZE ECDADIMIZDAN MİRAS KALDI'

Mabeyn Köşkü'nü gören Joe Biden "Harika bir binanız var" dedi. Erdoğan bunun üzerine "Ecdadımız bize böyle güzel bir miras bıraktı" cevabını verdi.