Erdoğan'ın 'Papa' örneği havada kaldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı’na tahsis edilen lüks araçla ilgili açıklama yaparken Papa’nın “Özel uçağı var” dedi. Vatikan’dan yapılan resmi açıklamada “Papa’nın özel uçağı yok, tarifeliye biniyor” denildi.

Erdoğan'ın 'Papa' örneği havada kaldı!
Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre Diyanet İş­le­ri Baş­ka­nı Meh­met Gör­mez'e tah­sis edi­len Mer­ce­des mar­ka araç­la il­gi­li tar­tış­ma farklı bir boyut kazandı. Cum­hur­baş­ka­nı Re­cep Tay­yip Er­do­ğan ön­ce­ki ak­şam NTV te­le­viz­yo­nun­da ka­tıl­dı­ğı prog­ram­da “Va­ti­ka­n’­a ni­ye bak­maz­lar. Va­ti­ka­n’­da di­ni li­de­rin özel uça­ğı, araç­la­rı var. Di­ya­net İş­le­ri Baş­ka­nı yurt­dı­şı se­ya­ha­tin­de ha­vuz­da olan uçak­la­rı kul­la­na­rak git­sin ni­çin ta­ri­fe­li uçak­la git­sin” de­di.

ÖZEL UÇAĞI YOK

Bu açık­la­ma ye­ni tar­tış­ma ve iti­raz­la­ra yol aç­tı. Vatikan yönetiminin Bloomberg’e yaptığı resmi açıklamada Papa Francesco’nun özel uçağı olmadığı belirtildi. Pa­pa Fran­ces­co’nun yurt­dı­şı ge­zi­le­ri­ne, İtal­yan ha­va­yo­lu şir­ke­ti Ali­ta­li­a'nın tah­sis et­ti­ği ta­ri­fe­li uçak­la gi­ttiği belirtildi.

BAVULUNU KENDİSİ TAŞIYOR

Alınan bilgilere göre Ali­ta­li­a uça­ğı, Pa­pa'nın se­ya­ha­ti­nin ar­dın­dan nor­mal ta­ri­fe­li se­fer­le­ri­ne ge­ri dö­nü­yor. Pa­pa'nın her­han­gi bir Ali­ta­li­a yol­cu­sun­dan tek far­kı, ön sı­ra­da tek ba­şı­na otur­ma im­ti­ya­zı­na sa­hip ol­ma­sı. Pa­pa Fran­ces­co, bu uça­ğa bi­ner­ken ken­di va­li­zi­ni ta­şı­ma­sıy­la da dik­kat çe­ki­yor.

Pa­pa'ya bu ge­zi­le­rin­de eş­lik eden ga­ze­te­ci­ler de bi­let pa­ra­la­rı­nı kendileri ödüyor.

MÜTEVAZI ARABA

Pa­pa Fran­çes­co ken­di ül­ke­sin­de For­d’­un Fo­cus mo­de­li­ni ma­kam ara­cı ola­rak kul­la­nı­yor. Git­ti­ği ül­ke­ler­de de ben­zer bir ara­ca bin­me­yi ter­cih edi­yor. Ka­sım 2014’te Tür­ki­ye­’ye gel­di­ğin­de Re­na­ult mar­ka bir ara­ca bin­miş­ti.