Ergin Ataman kesin konuştu

Ergin Ataman: "Gelecek sezon aynı sorunlar yaşanırsa, ben bu sistemde olmam."

Ergin Ataman kesin konuştu
CİHAN'da yer alan habere göre Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, takımının bu yıl yaşadığı ekonomik krizden çok etkilendiğini belirterek, aynı sorunların gelecek sezonda da yaşanması halinde Galatasaray’da olmasının mümkün olmayacağını açıkladı.

Basketbol Milli Takımı ve Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Royal Halı Gaziantep maçı için geldiği Gaziantep’te Zirve Üniversitesi öğrencileri ile söyleşide buluştu.

Söyleşiye, Royal Halı Gaziantep Asbaşkanı Cihan Dağcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Taner Nakıboğlu ile Erol Hüner ve Zirve Üniversitesi Rektörü Adnan Kısa katıldı. THY Euroleague’de alınan başarısız sonuçlar hakkında açıklamalarda bulunan Ergin Ataman, yaşanılan sıkıntıları iyi bir sponsorlarının olmayışına bağladı. Ataman, “En büyük sıkıntımız Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu gibi bir sponsorumuzun olmayışıdır. Liv Hospital 3 yıl boyunca ciddi boyutta sponsorluk yaptılar. Ama bu sene bunu 5’te 1 oranında düşürdüler. Bu da basketbolu ciddi oranda vurdu. Bu sene bu konuda ciddi sıkıntı yaşadık. Oyuncularımız gitti. Ama 6 kişiyle de olsa Fenerbahçe Ülker’i yendik. Play-Off’larda yine şampiyonluk adayı bir Galatasaray olacağının sözünü her zaman camiamıza ve taraftarlarımıza veriyoruz.” dedi.

2 AY ÖNCE TAKIMDAN ATILABİLİRDİM

Galatasaray’ın mayıs ayında gelecek yeni yönetiminin kendisi ile devam etmek istemeyebileceğini dile getiren tecrübeli hoca, “Bazen sizin fikirleriniz, yönetimin fikirleri ile aynı olamaya biliyor. Hedefsiz bir takımda bulunmam mümkün değil. Ben bundan 1.5-2 ay önce atılabilirdim. Ama başkanımız çok büyük destek verdi. Galatasaray’da çalışmaya devam ediyorum. Sonuçta ne kadar Galatasaraylı da olsanız profesyonelsiniz. İlerki yıllarda ne olacağını hep birlikte göreceğiz.” diye konuştu.

 Şuandaki yönetim ile 3 yılın planlamasını yaptıklarını kaydeden Ataman, bu sene yaşanılan sıkıntıların tekrar yaşanması durumunda takımda kalmasının söz konusu olmadığını vurguladı. Ergin Ataman, “9 milyon dolarlık düzgün bir organizasyon ile çok iyi işler yapabilirsiniz. Bunu yapabilirsek Galatasaray’da devam edeceğim. Ama bu sene olduğu gibi antrenmana çıkmayan oyuncularınız, sezon ortasında parasını alamadığı için giden oyuncularınız olacağı bir sistem olursa o sistemde ben olmam. Bu konuyu da yönetime belirttim, top yönetimde artık.” ifadelerine yer verdi.

YABANCI KURALI MİLLİ TAKIMA OYUNCU YETİŞTİRMEDE SIKINTI ÇIKARIYOR

Yabancı kuralı hakkında açıklamalarda bulunan Ataman, yabancı kuralının 4+1 şeklinde olması gerektiğine dikkat çekti. Tecrübeli hoca, yabancı sınırlaması hakkında şunları kaydetti:
“Geçmiş yıllarda Türkiye’de 3+2 kuralı vardı. 5 yabancı sahaya çıkabiliyor ve bunlardan 3’ü sahada oynayabiliyordu. Mutlaka sahada 2 Türk olması gerekiyordu. Bunun da dezavantajları vardı. Ben daha kademeli bir geçiş ön görüyorum. En azından 4+1 olabilir. En azından bir tane değiştirilme olmadan Türk oyuncunun sahada olması gerekiyor. Bugün bir çok maçlarda sahada 10 tane yabancı oluyor. Türk Milli Takımı’na oyuncu yetiştirmede sıkıntı olacağı bir gerçek. Yeni bir değerlendirme yapılacaktır.”

NBA’DEKİ OYUNCULARIMIZA İHTİYACIMIZ VAR


Milli takım hedeflerini gerçekleştirmek için NBA’de mücadele eden Türk oyuncularına ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Ataman, “NBA’de mücadele eden tüm oyuncularımızı takdir ediyorum. Türkiye’ye gurur veriyorlar. Ama eksik oldukları bir yer var. NBA’deki mücadelerine saygı duyuyorum ama Türk Milli Takımı için de gelip Türkiye’deki arkadaşları ile beraber Ay yıldızlı formaları giymeleri gerekiyor. Ersan, Enes çok başarılar. Benim kapım her zaman onlara açık. Geçen sene sadece Ömer Aşık katıldı. Bu sene ümit ediyorum ki Avrupa Şampiyonası’na Enes, Ersan, Furkan katılırsa inşallah hedefimiz madalya kazanmak. Onlara ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

BENİM HEDEFİM OYUNCU YETİŞTİRMEK KADAR HOCA DA YETİŞTİRMEK

Panathinakos maçını yardımcısı Yağızer Uluğ'un yönetmesiyle ilgili olarak da gelen soruyu cevaplayan Ataman, “Benimle birlikte çalışan arkadaşlar artık Türkiye 1. Lig’inde antrenörlük yapmaya hazır duruma geldiler. Türkiye’de maalesef bir çok kulüpte ismi olmayan yabancı hocalar geliyor. Türk hoca yetişmiyor. Benim hedefim oyuncu yetiştirmek kadar hoca da yetiştirmek. Yardımcılarımın önümüzdeki yıllarda iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Bu maçta da onlara staj yaptık.” dedi.

HER OYUNCUYA SAYGI DUYMAK GEREK

Bir öğrencinin "Fenerbahçeli Emenike, Beşiktaş maçında formasını çıkarak oyundan çıkmak istedi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Ergin ataman “Sporcular sahada hata yapabilirler. Sporcular sahada o formayı giyiyorsa emin olun o forma için ter döküyorlardır. Hata da yapabilirler, onlara saygı duymak lazım.” diye konuştu.

SAHAYA ÇIKMADIĞIMIZ FENERBAHÇE MAÇINDA, GECE SAAT 3’E KADAR TAVANA BAKTIM

Geçen sene Fenerbahçe ile yapılan Play- Off maçlarının son serisine çıkılmamasının arka planını anlatan Ataman, şunları kaydetti: “Seriyi biz 2-2’ye getirmiştik. O maçtan sonra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve ikinci başkan Mahmut Uslu, 5. maçtan önce çok ağır bir basın toplantısı yaptılar. Direk bana yönelik ağır sözler kullandılar. Ergin Ataman’ı 'Milli Takım’da yaşatmayacağız' dediler. Ülker Arena’da hiç karşılaşmadığımız bir atmosfer vardı. 2 çevik kuvvet polisinin arasında maçı yöneltmek zorunda kaldım. Bizim en büyük hatamız o maçı oynamak oldu. Abdi İpekçi’deki maçlardan dolayı federasyon bize seyircisiz oynama cezası verdi. O atmosferde bile Fenerbahçe’yi yenerek seriyi 3-3’e getirdik. Başkanımız Ünal Aysal, Federasyondan aynı tavrı Fenerbahçe’ye de gösterilmesini istedi. İş inada bindi ve sonuçta maalesef istemediğimiz bir sonuç oldu. Saat 17.00’a kadar biz kamptaydık. Galatasaray’ın bir takım talepleri olmuştu ama federasyon da hiç birine yanaşmadı. Hayatımda ilk kez bir kupayı sahaya çıkmadan kaybetmiş oldum. O gece bütün takım otelden gitti, ben gitmedim. Gece saat 03.00’a kadar tavanı seyrettim. Kulüp bana siz bizim şampiyonumuzsunuz diyor, ama tarihte Fenerbahçe şampiyon yazıyor. En büyük rakibim Obradovic’i yeneceğim maçta sahaya çıkıp şampiyon olamadım. İnşallah bu da Türk sporu için bir ders olur.”

TÜRK’ÜN GÜCÜNÜ SIRBİSTAN’DA GÖSTERDİK


'Kızılyıldız maçı sonrası çıkan olayları nasıl değerlendiriyorsunuz?' diye gelen bir soruya cevap veren Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı Başantrenörü, çıkan olayları tasvip etmediğini vurgulayarak, “Maç sonrasında çıkan olaylar nedeniyle yaptığım açıklamada, holiganizm diyeceğime terörizm demişim. Benim basın toplantımdan 2 saat sonra maalesef genç bir taraftar bıçak darbesi alarak hayatını kaybetti. Bir kişi hayatını kaybediyorsa o spor olayı değildir. O gün orada bir Türk taraftarı da ölebilirdi. Sırbistan Başkonsolosu da ‘Benim taraftarlarım terörist değil. Onlara terörist diyen Ergin ataman terörist’ dediği anda bir devlet krizine dönüştü. Sırbistan’daki Kızılyıldız maçı kolay olmadı. Orada da güzel bir galibiyetle hem Galatasaray’ın hem de Türk’ün gücünü göstermiş olduk.” açıklamasında bulundu. 
Konular Spor Haberleri