Erkan Taşkıran: "İstesem Aslan olurdum"

Bucaspor’un tecrübeli oyuncusu Erkan Taşkıran, 6 yıl önce G.Saray’dan gelen teklifi reddettiğini söyledi.

Erkan Taşkıran: "İstesem Aslan olurdum"
Yeni Asır'dan Şerafettin Çıracı'nın haberine göre Bucaspor'da bu sezon oynadığı futbol ve attığı 8 golün yanısıra yaptığı 6 asistle takımın en iyileri arasında yer alan yıldız oyuncu Erkan Taşkıran, yıldızının parladığı kulübe olan sevgisi ve vefa duygusu yüzünden hayatını değiştirecek bir transferden vazgeçtiğini açıkladı.

Bucaspor'un Süper Lig'de mücadele ettiği 6 sezon önce, G.Saray'dan transfer teklifi aldığını ifade eden Erkan, Bucaspor'u ortada bırakmak istemediği için Aslan'ı reddettiğini bildirdi. 31 yaşındaki tecrübeli futbolcu, Bucaspor'la bütünleştiğini belirterek, transfer hikayesini şöyle anlattı:

"O sezonun devre arasında transferlerden sorumlu G.Saray Yöneticisi Adnan Sezgin, beni kulübümden resmen istedi. Ancak içimdeki Bucaspor sevgisi gitmemi engelledi. O dönem G.Saray ligde 8 veya 9. sıradaydı. Aynı kulvarda olduğumuz için kulübüm de sıcak bakmayınca karar vermem kolaylaştı. Belki de hata yaptım. Kişisel hedefim için gitmeliydim. Ancak pişman olmadım. Bucaspor ailemin parçası oldu."

HAYATIM BUCASPOR


Futboldaki son 10 yılının 7.5 yılını Bucaspor'da geçirdiğini ifade eden Erkan Taşkıran şöyle konuştu:

"Geçen sezon devre arası bazı yöneticiler, takımdan ayrılmamı istedi. Başkan Çetin Kayışlı dışındakiler sorun yaptı. Ben de Keçiörengücü'nün yolunu tuttum. Sezon başı 7-8 kulüp iyi paralar verdi. Ancak Bucaspor'un durumu ortadaydı. Başkan Kayışlı aradı, biz de döndük. Bu sevda bitmez."

YASAĞA EL VERDİ


Bucaspor'un sezon başında yaşadığı transfer yasağının kaldırılmasında Zafer Çevik gibi etkili rol üstlenen Erkan Taşkıran, "Yasağın kalkması için uğraş verdik. Mehmet Batdal, Serkan Yanık ve İrfan Başaran'ın geçmiş dönemlere ait alacakları vardı. Üçü de samimi arkadaşım. Hepsiyle konuşarak sorunu çözdük. Kulübümün arkasında olmam gerekiyordu. Biz de taşın altına sadece elimizi değil, gövdemizi de koyduk."

41'E KADAR OYNARIM


Futbolu en az 10 sene daha oynamayı planladığını belirten 31 yaşındaki Erkan Taşkıran, "Gençleri görüyoruz. Böyle gençler olduğu sürece ben 41 yaşında futbolu bırakırım. Çalışma düzenleri, oyun mantalitesi, fizik kapasiteleri eksik. Benim yaşam tarzım belli. Tesis ve ailem arasında yıllardır mekik dokurum. Bırakın beni bu takımda Murat Akyüz, Emre Toraman, Emin Aladağ ve Veli Kızılkaya gibi oyuncular var. Gençler nüfuslarına bakarak önce yaşlarını öğrensinler sonra da yaptıkları, verdikleri mücadeleyi görsünler" dedi.

O GOLÜ UNUTAMAM

Bucaspor'a attığı gollerle hayat veren Erkan Taşkıran, bir golü hiç unutmuyor. 2009- 2010 sezonunda Konyaspor'u Buca Arena Stadı'nda 3-1 yendikleri maçta ikinci golü atan Erkan, "Orta sahadan müthiş bir gol attım. Tribünler coştu, neredeyse taraftarlar tribünleri yıkacaktı. Hayatımın en güzel anıydı" dedi.
Konular Spor Haberleri