Kocaeli’nde Erol Olçok anıtı açıldı

FETÖ’cü hainlerin şehit ettiği reklamcı Erol Olçok’un anısına Kocaeli’nde yaptırılan anıt törenle açıldı. Akdoğan, “O bir aksiyon adamıydı. Canından vazgeçerek mermilerin önüne çıktı” dedi.

Erol Olçok anıtı açıldı
Sabah'tan Abbas Çakar'ın haberine göre Kocaeli'nde İzmit Belediyesi tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oğlu ile şehit edilen Erol Olçok'un anısına yaptırılan anıt, dün törenle açıldı. Törene eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Erol Olçok'un kardeşi Cevat Olçok ve vatandaşlar katıldı.

"AK PARTİ'Yİ AK PARTİ YAPTI"

Törende konuşan eski Başbakan Yardımcısı Akdoğan, oğluyla birlikte göğsünü kurşunlara siper eden ve kendini feda eden Erol Olçok'un 15 Temmuz kahramanlarından olduğunu kaydetti. Olçok'un AK Parti'yi AK Parti yapan bazı görünmeyen kişilerden biri olduğuna dikkat çeken Akdoğan, "AK Parti'nin isminden logosuna kadar kurumsal kimliğini üreten kişiydi. Fikirleriyle bu harekete çok büyük katkılar yaptı ama aynı zamanda bir dava adamı olduğunu ortaya koydu. Evladıyla birlikte mermilerin önüne çıkarak canından vazgeçmesi çok büyük bir olaydır" dedi.

İzmit Belediye Başkanı Doğan da Erol Olçok ve oğlunu tanıyan biri olarak çok hüzünlü olduğunu, onların gösterdiği fedakarlığın karşılığını ancak Türkiye'ye daha çok hizmet ederek karşılayabileceklerini söyledi.

İzmit Belediyesi, şehit Erol Olçok'un adını bir süre önce Kuruçeşme ilçesinde bulunan Kültür Merkezi'ne de vermişti.