Ersun Yanal futbolculara patladı!

Sezonun ilk yarısında 17. sırada devraldığı sarı-lacivertlilerle son beş haftaya 14. sırada giren Ersun Yanal futbolculara patladı. Tecrübeli hoca “Bu oyunla kimseyi yenemezsiniz” dedi.

Ersun Yanal futbolculara patladı!
Türkiye Gazetesi'nden Emin Uluç'un haberine göre Fenerbahçe’de kurtarıcı olması umuduyla teknik direktörlük koltuğuna oturtulan Ersun Yanal, eleştiri okları kendisine dönünce futbolcularına sert çıktı. Görev aldığı 14 lig maçında 17 puan toplayabilen Yanal, Alanya yenilgisi sonrası başkan Ali Koç’un sorgusuyla yüzleşince alarm ziline bastı. “Ligin ikinci yarısında en çok puan toplayan takım olacağız” vaadinin çok uzağında kalan tecrübeli teknik adam, acı gerçeği futbolcularının yüzüne çarptı: “Bu futbolla kimseyi yenemezsiniz!” Dün bir toplantı düzenleyen Ersun Yanal, Alanya maçının görüntülerini izlettiği oyuncularına “Acilen toparlanmamız şart. Tempoyu yükseltmek, sahada savaşmak ve bunları takım olarak yapmak zorundayız” uyarısında bulundu.

Trabzonspor rotasyonu

Kalan beş haftada kayıp istemediğini vurgulayan Yanal “Giydiğiniz formanın hakkını verin. Yoksa bedeli çok ağır olacak” dediği oyuncularını Kadıköy’deki Trabzon sınavına hazırlamaya çalışırken bir yandan da mental soruna çare arıyor. Oyuncuların fiziksel değerlerinden ve antrenman performansından memnun olan teknik heyet, özgüven kaybını aşmak için bireysel konuşmalar gerçekleştiriyor. Sarı-lacivertliler, Kadıköy’de 22 senedir kazanamayan Trabzonspor karşısında geleneği sürdürerek çıkışa geçmeyi hedeflerken, Ersun Yanal kadroda derin bir rotasyona hazırlanıyor. Cezaları biten Hasan Ali ve Soldado’nun geri döneceği maçta, sakatlığı olan Serdar Aziz’in görevini ise Sadık üslenecek. İsmail ve Ayew’in yanı sıra Elif ve Tolgay’ı kızağa çekecek olan Yanal orta alan da Jailson ve Zajc’ı düşünüyor.

Bir yemin ettik ki…

F.Bahçe’de futbolcular yine galibiyet yemini etti. Kaptanlar Volkan, Mehmet Topal ve Hasan Ali’nin düzenlediği toplantıda oyuncular ayağa kalkmak için birbirlerine söz verdi. Alanya karşısındaki oyunun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Volkan Demirel “Taraftarın yüzüne bakabilmek için toparlanmamız şart. Kalan beş maçımızı da kazanmalıyız. Bunu başarabilecek güce sahibiz. Özellikle Trabzonspor karşılaşması çok önemli. Artık kötü gidişe dur demeliyiz” ifadesinde bulundu. Mehmet Topal “Trabzonspor galibiyeti başlangıç olmalı” derken, Hasan Ali de “Trabzonspor’u yenemememiz için hiçbir sebep yok. Artık galibiyet serisi gelmek zorunda” sözlerini kullandı.

Çok mahcubum!

F.Bahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü’nün 23 Nisan Şenliği’ne katılan Başkan Ali Koç, önceki gün gerçekleştirdiği Samandıra çıkarmasına açıklık getirdi. Takımın durumuyla ilgili değerlendirmesinde “En mahcup olduğum kişiler bu çocuklar” ifadesinde bulunan Koç, “Sağ olsunlar onlar da, veliler de, camia da inancını kaybetmedi. Bize olağanüstü kredi veriyorlar. Onların arzularını, beklentilerini önümüzdeki sezon yerine getireceğiz” derken, Samandıra’ya gitmesinin olağanüstü bir durum olmadığını vurguladı. Koç “Bu sezon ilk defa yenilmiyoruz ama Fenerbahçe’ye yakışmayacak şekilde yenildik. Yedi yaşından beri maçlara gidiyorum. Alanyaspor maçının ikinci yarısındaki futbolu ilk defa görüyorum” dedi. “Ceza, kızmak değil kesinlikle... Güven ve destek vermeye gittim” diyen Ali Koç, Ersun Yanal’a da ültimatom vermediğini belirtirken “Bu, benim tarzım değil. Hocamızla dertleştik. Her şeyin yeri zamanı var. O zamanlar gelince görüşürüz” açıklaması yaptı.

TOLGAY’A ÇİFTE UYARI

F.Bahçe’de eleştiri oklarının hedefindeki Tolgay Arslan’a başkan Ali Koç’tan da uyarı geldi. Koç’un “Sen kaliteli bir oyuncusun ve bizim için çok önemlisin. Ama beklediğimiz performansı göremiyoruz. Toparlan artık” dediği öğrenildi.

VALBUENA’NIN ENDİŞESİ YOK

Trabzonspor’u ağırlayacak F.Bahçe’de Valbuena galibiyete inanıyor. “Evet kötü sezon geçiriyoruz ama bu sefer farklı” diyen Fransız yıldız “Büyük maçlarda iyi oynuyoruz. Trabzonspor’u yenerek geleneği sürdümek istiyoruz” dedi.
Konular Spor Haberleri