Ersun Yanal: "Hak eden kadroya girer"

Kalan 8 haftada 24 puan hedefi koyan tecrübeli teknik adam “Sahaya çıkacak kadroyu ben değil sizin performanslarınız belirleyecek. Sadece hak edenler görev alacak” dedi.

Ersun Yanal: "Hak eden kadroya girer"
Türkiye Gazetesi'nden Emin Uluç'un haberine göre kötü başladığı sezonu seri galibiyetlerle bitirmek isteyen Fenerbahçe, kalan sekiz maçını da kazanmayı hedeflerken, teknik direktör Ersun Yanal, oyuncularıyla açık konuştu. Her maçın final olduğunu vurgulayan Yanal, “Bu süreçte forma giymek istiyorsanız savaşmak zorundasınız. Benim takımımda isimlerin bir önemi yok. Sadece savaşanlarla yola devam ederim” dedi. “Ben kimseye forma vermem, hak eden kadroya girer” vurgusunda bulunan tecrübeli hoca “Her şey siz bağlı. Antrenmanlarda çok çalışan, hak eden sahaya çıkar. Kadroyu ben yapacağım ama ilk on birde kimlerin görev alacağına sergileyeceğiniz performanslarla siz karar vereceksiniz” sözleriyle oyuncularını motive etti.

İlk on birde 9 isim netleşti

Süper Lig’de kolay maç olmadığının altını çizen Ersun Yanal “Ancak takım oyununu eksiksiz sergilersek yenemeyeceğimiz rakip yok” derken “Sizden karakterinizi sahaya koymanızı istiyorum” ifadesinde bulundu. Rekabetin tavan yapmasından memnun olan Ersun Hoca, oyuncu tercihlerinde zorluk yaşasa da Ankaragücü kadrosunu büyük ölçüde belirledi. Kaleyi yine Harun’a teslim etmeyi düşünen Yanal, savunmada Isla, Skrtel ve Hasan Ali’den de vazgeçmeyecek. Ancak Sadık ile Serdar yarışının kazananı maç günü belli olacak. Mehmet Topal’ın yokluğunu Jailson’un dolduracağı takımda Tolgay ile Soldado’nun yeri garanti. Kanatlarda Dirar ve Moses öne çıkan isimler. Orta alanda ise Zajc ile Mehmet Ekici çekişiyor.

Soldado’yu besleyin

Fenerbahçe, Ankaragücü maçının hazırlıklarını dün yaptığı idmanla sürdürdü. Sakatlık önleyici egzersizlerle başladıkları idmanda top kapma ve pas çalışmaları yapan sarı-lacivertliler daha sonra iki gruba ayrıldı. Bir grup yan top ve şut antrenmanı gerçekleştirirken, diğerleri hücum ve defans organizasyonlarına yoğunlaştı. Ersun Yanal, son üç maçı da boş geçmeyen Soldado’yla yakından ilgilenirken, oyuncularına İspanyol yıldızı daha çok topla buluşturma talimatı verdi.

Isla’nın tercihi Faslı

F.Bahçe’nin Şilili sağ beki Mauricio Isla, en iyi anlaştığı sağ açığın Dirar olduğunu söyledi. Faslı yıldızın sakatlıktan çıkmasına sevindiğini itiraf eden Isla “Art arda aynı oyuncuyla maça çıkmak önemlidir aynı kanadı kullanıyorsanız. İşler de iyi gidiyorsa, bu sizin için iyidir” derken “Onunla birbirimizi iyi tanıyoruz, birbirimize alışığız” açıklamasında bulundu.

Topal’a yoğun bakım

Sivas maçında sakatlanan ve millî takım kadrosundan çıkarılan Mehmet Topal’ın tedavisi sürüyor. Ankaragücü deplasmanında forma giyemeyecek olan tecrübeli oyuncunun G.Saray maçına yetişmesi bekleniyor. Ancak Yanal’ın tam anlamıyla hazır olmaması hâlinde Topal’ı derbide de riske etmeyeceği belirtiliyor.

Stoperlere özel görev

Ersun Yanal, hücum organizasyonları zenginleştirmek için stoperlere sarıldı. Skrtel, Sadık ve Serdar’a özel çalışmalar yaptıran Yanal, bu oyuncuların duran toplarda daha fazla ileri çıkmalarını istiyor. Ayrıca oyun kurma görevini üslenerek takımın daha kalabalık hücumlar yaptırması için uğraşıyor.
Konular Spor Haberleri