Ersun Yanal: "Kozlar elimizde"

Galatasaray’ın 20 yıldır kazanamadığı Kadıköy’e şampiyonluk stresiyle çıkacağını belirten F.Bahçe’nin hocası Yanal “Onların stoperleri yok. Biz ise 12 kişiyle oynayacağız” dedi

Ersun Yanal: "Kozlar elimizde"
Türkiye Gazetesi'nden Emin Uluç'un haberine göre dev derbi için geri sayım sürerken, Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, sarı-lacivertli camianın beklentilerine cevap verebilmek için oyuncularının beynini yıkıyor. Sezon başından beri yaşanan tüm olumsuzlukları bir kenara bırakmaları gerektiğini belirten Yanal “Bu sene derbi kaybetmedik. Kadıköy’de 20 yıldır yenilmiyoruz” derken “Bu sefer de her şey bizim lehimize” vurgusuyla oyuncularından galibiyet istedi. “Galatasaray’a karşı Kadıköy’de psikolojik üstünlüğümüz var” ifadesinde bulunan tecrübeli teknik adam “Hem bu seriyi bozmak hem de şampiyonluk yarışından kopmamak için kazanmak isteyecekler. Ama bu durum onların üzerinde ekstra bir stres oluşturacak. Ayrıca taraftarımızla birlikte 12 kişi mücadele edeceğiz. Galibiyet için her şeye sahibiz” sözleriyle takımına moral aşıladı.

Nefes aldırmayın

Bulacakları bir erken golün Galatasaray’ın gardını düşüreceğini belirten Yanal, oyuncularına bireysel uyarıla yapmayı da ihmal etmedi. Galatasaray’ın eleştirilen golcüsü Diagne’nin derbide kendini göstermek isteyeceğini dikkat çeken Yanal, stoperlerine “Ona boş alan bırakmayacaksınız” uyarısı yaparken, adam paylaşımı konusunda da dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi. Luyindima ve Marcao’nun yokluğunu iyi değerlendirmeleri gerektiğini dile getiren Ersun Hoca, Moses ile Ayew’e savunma arasına girip defans kurgusunu bozma talimatı, orta sahaya da şiddetli presle rakibin oyun kurmasını engelleme görevi verdi. Agresif ve hızlı bir oyun hedefleyen Yanal, Aslan’ın beyni Belhanda’yı kilitleme sorumluluğunu ise Tolgay’a yükledi.       

Borcumuzu ödeyeceğiz

Galatasaray derbisinde takımın motivasyonunu artırmak için galibiyet primi düşünen yönetim, oyunculardan veto yedi! Kaptanlar Volkan, Mehmet Topal ve Hasan Ali, takım olarak aldıkları kararı yönetime bildirdi. Sarı-lacivertli oyuncular “Camiaya borcumuz var. Özel bir prim istemiyoruz” dedi.

Sakin olmam gerekiyordu

Ankaragücü maçında rakibine yaptığı oyun dışı hareket sebebiyle kırmızı kart gören Mehmet Ekici, derbiyi kaçıracak olmanın üzüntüsünü yaşıyor. “Konu her ne olursa olsun yaptığım yanlıştı” diyen Ekici “Bir daha asla böyle bir olayın içinde yer almayacağım. Galatasaray maçını kenardan seyretmek acı verecek” diye konuştu.

Yenilmek de ne demek?

F.Bahçe’de geçirdiği 17. sezonda Kadıköy’de derbi mağlubiyeti görmeyen Volkan Demirel, Galatasaray maçını heyecanla bekliyor. Başakşehir maçından sonra ilk on birdeki yerini Harun’a kaptıran Volkan, derbiye eldivenlerini geri alabilmek için büyük bir hırsla çalışıyor. Kaleye bir adım yakın görünen kaptan, arkadaşlarını dev maça motive ederken “Kadıköy’de derbi kaybetmek mi? O da ne demek?” sözleriyle takıma güven aşılıyor.

Fener ışıldıyor

Fenerbahçe’yi ekonomik krizden çıkarmak için başlatılan Fener Ol kampanyası henüz altı gün geride kalırken yaklaşık 400 bin kişiden destek gördü. Başkan Ali Koç, dün itibarıyla, 4 Nisan’da başlayan kampanya için kredi kartı, SMS, banka ve PTT yoluyla 375 binin üzerinde işlem gerçekleştirildiğini belirtti. Başkan Koç, sarı-lacivertli camiaya “Siz varken Fenerbahçe yıkılmaz” mesajı yollarken, kampanyaya desteğin planlanın üzerinde olduğu öğrenildi. Bu arada yönetimin uzun vadeli bir faaliyet olan kampanyada ateşi canlı tutabilmek için zaman zaman farklı organizasyonlar düzenleyeceği öğrenildi. Sarı-lacivertlilerin Mayıs sonuna kadar kasaya 65 milyon avroluk girdi gerçekleştirmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Neşeli ve hırslı

Fenerbahçe, Galatasaray maçının hazırlıklarını dün sabah yaptığı idmanla sürdürdü. Top kapma ve pas çalışmalarının ardından taktik ağırlıklı çift kale maç yapan sarı-lacivertliler günü bireysel antrenmanlarla noktaladı. Oyuncuların neşeli ama hırslı çalışması teknik heyeti memnun ederken Ersun Yanal “Bu arzunuzu sahaya yansıtmanızı bekliyorum” galibiyet arzusunu tekrarladı.
Konular Spor Haberleri