Ersun Yanal: "Yüreğinizle oynayın"

Beşiktaş karşısında devreyi 3-0 mağlup kapatan Fenerbahçeli oyuncuları şoktan Yanal çıkardı. Hoca’nın ardından Volkan ile Valbuena söz aldı.

Ersun Yanal: "Yüreğinizle oynayın"
Türkiye Gazetesi'nden Emin Uluç'un haberine göre Fenerbahçe’nin ilk yarıyı 3-0 mağlup kapattığı Beşiktaş deplasmanından 3-3’lük beraberlikle ayrılmasının yankıları sürerken, en çok merak edilen konulardan biri Ersun Yanal’ın devre arasında futbolcularına neler dediği oldu. Tecrübeli teknik adam “Vallahi ne dediğimi hatırlamıyorum. O anki adrenalinle çok fazla şey söyledim” ifadesini kullansa da bilgiler dışarı sızdı. Yanal’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: "Nerede duracağınızı, nasıl pozisyon alacağınızı, oyun felsefesini biliyorsunuz. Kalbinizle oynayın yüreğinizle oynayın. İnandıklarınızı yapmanız lazım. Bu maçı çevireceğinize inanıyorsanız başarırsınız."

GENETİĞİMİZDE VAR

Hoca’nın ardından kaptan Volkan Demirel de söz aldı. “Maç değil, ilk yarı bitti” diyen tecrübeli oyuncu, “Kafanızı yerden kaldırın. Biz Fenerbahçeyiz. Bu maçı çevirebiliriz. Geçmişte yaptık, yine yapabiliriz. Büyük maçlarda pes etmemek, geri dönmek, tarih yazmak, bizim armamızda var, genetiğimizde var” dedi. Volkan’ı destekleyen isim Valbuena oldu. Fransız yıldız, “İkinci yarıda her şey farklı olacak. İnanarak ve savaşarak, bu maçı çevireceğiz” ifadesiyle takımı ateşledi. Son düdük çaldığında ise Fenerbahçe soyunma odasında coşku vardı. Ersun Yanal oyuncularını tek tek kutlarken duygusal anlar da yaşandı.

HEDEFİN ÇOK UZAĞINDA

Ersun Yanal, teknik direktörlüğüne otururken Fenerbahçe camiasına “İkinci yarının en çok puan toplayan takımı olmayı” vadetmişti. Ancak geride kalan altı haftalık periyotta sarı-lacivertlilerin performansı hayal kırıklığına sebep oldu. Fenerbahçe, iki galibiyet, üç beraberlik, bir mağlubiyetle 9 puan toplarken, Konyaspor’la birlikte ikinci yarıda en çok puan kazanan 7. takım olabildi. Ersun Yanal, sarı-lacivertlilerle çıktığı 8 lig maçında 11 puan topladı. Fenerbahçe, Cocu ile 10 maçta 9 puan kazanmış, 5 maçlık Koeman döneminde ise 5 puan kazanılmıştı.

BÖYLESİNİ GÖRMEDİM

Beşiktaş derbisinde oyuna girişiyle takımı hareketlendiren Mathieu Valbuena kulüp televizyonuna konuştu. “İkinci yarıda müthiş bir geri dönüş yaşadık. Onurumuz, gururumuz için oynadık. Bizim için işler artık tamamen bu noktaya gelmişti. Soyunma odasında birçok konuşma oldu. Bu durumu asla kabullenmemeliydik, kararlı olmalıydık” diyen Fransız yıldız, “Çabuk bir gol işleri değiştirecekti, öyle de oldu. Böylesi kariyerimde bir ilk. Beşiktaş deplasmanında bunu yapmak daha da güzeldi. İkinci yarıda gösterdiğimiz reaksiyon, çok iyi bir reaksiyon ama illa bir darbe, bir tokat beklememeliyiz o reaksiyonu gösterebilmek için. Her zaman dönemezsiniz” şeklinde konuştu.

DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU

Sezon başında Comolli tarafından gönderilmek istenen, sonra sudan bahanelerle kadro dışı bırakılan Nabil Dirar’ın dönüşü muhteşem oldu. Affedildikten sonra on birin değişmezi olan Faslı, Konya ve Beşiktaş maçlarında birer asist yaptı, iki yönlü de katkı sağladı.

HASAN ALİ: "O HAREKETİ BASINA YAPMADIM"

Derbiye süper golüyle damga vuran Hasan Ali Kaldırım, “Buradayım hareketiyle birlikte yaptığım ‘yazın’ hareketi basına karşı değildi. Zenit maçında hatamın olmadığı yerlerde beni hatalı göstermeye çalışanlara yaptım. Çünkü ben kaçmıyorum” açıklamasında bulundu.

VOLKAN ÖZÜR DİLEDİ: "ÜZGÜNÜZ KAZANAMADIK"

Fenerbahçe kaptanı Volkan Demirel, derbi sonrası camiadan özür diledi. “Deplasman tribününü dolduran ve bir saniye bile susmadan kendilerine destek veren büyük Fenerbahçe taraftarına teşekkürü borç biliriz” diyen Demirel “Galip gelemediğimiz için üzgünüz” dedi.
Konular Spor Haberleri