Ertuğrul Özkök için 5,5 yıl hapis istemi!

Ertuğrul Özkök hakkında, ‘Utan Ey Büyük Adam’ yazısı nedeniyle Cumhurbaşkanı’na hakaretten soruşturma başlatıldı. Dava açılırsa 5,5 yıl hapisle yargılanacak.

Ertuğrul Özkök için 5,5 yıl hapis istemi!
Bugün'den Cihan Acar'ın haberine göre Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök hakkında, dün yayınlanan ‘Utan Ey Büyük Adam’ başlıklı köşe yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın re'sen başlattığı soruşturma davaya dönüşürse Özkök, 5,5 yıl hapis istemiyle yargılanacak.

Özkök, yazısında Bodrum sahiline cesedi vuran Suriyeli çocuktan yola çıkarak, bu ve benzeri olaylara sebep olduklarına inandığı kişi ve toplumları isim vermeden ağır ifadelerle eleştirmişti.

ÖFKEM DÜŞMANLIĞA ÇEVRİLDİ

Hakkında soruşturma açılmasını Özkök şu sözlerle değerlendirdi: “Ben Cumhurbaşkanı katil diyecek kadar kendinden geçmiş bir insan değilim. Ben öyle bir şey demedim. Benim kastettiğim terör örgütleri. Küçücük bir çocuk cesedi var ortada. Dünden beri çevremdeki bütün herkes ağlıyor. Bu öfkemi bir düşmanlığa çeviriyorlarsa daha ne yapayım?

KIZIM VE EŞİM AĞLADI

Benimki insani bir öfkedir. Bunu kalkıp katil diye verdiler. Böyle bir olayın bir tane mi katili olur? Hakkımda bugüne kadar bir tek hakaret davası açılmadı. Bir çocuk cesedi gördüm ben. Kızım ve eşim ağladı, ben ağladım. Ben kimseye katil demedim.”