Esad rejimi Duma’ya kimyasal silahla saldırdı!

Esad rejimi, Doğu Guta’da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma’ya kimyasal silahla saldırdı. Helikopterler, tahliye sırasında sivillerin üzerine Sarin gazı attı. Çoğu çocuk en az 80 kişi öldü. Bazı kaynaklar ölü sayısının 200 olduğunu duyurdu.

Esad rejimi Duma’ya kimyasal silahla saldırdı!
Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'in haberine göre sed rejimi, Suriye’nin Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma’ya kimyasal silahla saldırdı. Duma’da sivillerin tahliyesi sırasında yapılan hava saldırısında çoğu çocuk 80 sivil hayatını kaybetti. SMDK Başkanı Abdurrahman Mustafa, “Saldırı, Türkiye Rusya ve İran ittifakı ile devam eden siyasal çözüm sürecini sabote amacı taşıyor” dedi.

Suriye’de Esad rejimi sivillere yine kimyasal silahla saldırdı. Esad rejiminin, Doğu Guta’da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere düzenlediği kimyasal silah saldırısında 80 sivil öldü, yüzlerce sivil gazdan etkilendi. Yerel kaynaklar Suriye ordusunun helikopterden varil bombasıyla Sarin gazı attığı, bu nedenle en az 200 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Saldırıya ilişkin bölgeden gelen görüntülerde, çoğu gözü açık ölen sivillerde kanama olmadığı, ağız ve burun kısımlarında boğulmadan kaynaklı beyaz köpük bulunduğu dikkati çekti.

TAHLİYE SIRASINDA VURDULAR

Yeni Şafak’a konuşan Gutalı aktivist Gıyaseddin Şeyh İbrahim, bölgeden tahliyelerin devam ettiği süreçte gerçekleşen kimyasal saldırı Guta bölgesinde tek bir canlı kalmasın mesajıdır” dedi. Her türden vahşete rağmen bir çok sivilin evini terk etmek istemediğini kaydeden Şeyh İbrahim son kimyasal saldırı da hayatını kaybedenlerin yüzde 68’nin çocuk ve kadınlardan oluştuğunu belirtti.

SON KAFİLE ÇIKMAYA HAZIRLANIYORDU

Doğu Guta Sivil Savunma Birliği Sözcüsü Siraç Mahmud, Duma’ya yapılan kimyasal saldırının sivillerin tahliyesi esnasında gerçekleştiğini söyledi. Saldırıdan etkilenen sivil sayısını bin 200 olarak açıklayan Siraç Mahmud ölü sayısının ise 100’den fazla olduğunu açıkladı. Halen enkaz altında ulaşılamayan bir çok ölü ve yaralı olduğunu belirten Siraç Mahmud, Duma’da saldırının gerçekleştiği dakikalarda kuşatma bölgesinden çıkacak bir kafilenin de son hazırlıklarını yaptığı bilgisini verdi.

TOPLU KATLİAM KORKUSU

Halen Duma’da 130 bin sivilin olduğunu kaydeden Muhammed, son 3 günde artan bombardımanların devam etmesi durumunda tam bir toplu katliama maruz kalacaklarını duyurdu. Esad rejiminin 5 yıldır kuşatma altında tuttuğu Şam’ın doğu banliyölerinden Duma’da elektrik, internet ulaşımı tamamen kesildiği için bölgeden bilgi alınamıyor. Suriye İnsan Hakları Ağı tarafından hazırlanan raporda Guta’yı hedef alan kimyasal saldırılarda katledilen sivil sayısının bin 700 olduğu açıklandı. Yine aynı raporda 8 bin 904 kişinin de yaralandığı bilgisine yer verildi.

Uyan kızım yüzünü göreyim!

Saldırıya ilişkin bölgeden yürek parçalayan görüntüler geliyor. Saldırı sonrası kaydedilen bir görüntüde katledilen kızının başında ağlayan bir baba, “Kızım beni affet. Bak sana ne aldım bak. Hadi kalk uyan, yüzünü göreyim. Kalk kızım ‘bana çikolata getir’ deyiver yeniden” diye ağıt yakıyor.

Esad rejimi Duma’ya kimyasal silahla saldırdı!