Esed, Dera’da farklı bir yasak silah denedi!

Suriye’de sivilleri türlü bombalarla öldüren eli kanlı katil Beşşar Esed, İdlib’deki Han Şeyhun’da 100’e yakın masumu öldüren sarin gazının ardından bu sefer Şam’ın güneyindeki Dera’da farklı bir yasak silah denedi.

Esed, Dera’da farklı bir yasak silah denedi!
Yeni Şafak'tan Neslihan Önder'in haberine göre Suriye’de sivilleri türlü bombalarla öldüren eli kanlı katil Beşşar Esed, İdlib’deki Han Şeyhun’da 100’e yakın masumu öldüren sarin gazının ardından bu sefer Şam’ın güneyindeki Dera’da farklı bir yasak silah denedi. Düştüğü yerde geniş bir alanı yakıp kavuran napalm bombasını kentin üzerine yağdıran Esed ordusu, burada direnişin sembol eserini de yerlebir etti. Ramazan ayında varil bombalarıyla yoğunlaştırdığı saldırılara Dera’da napalmle devam eden Esed, önceki gece düzenlediği saldırıda sivillerden 15’ini öldürdü, onlarcasını da yaraladı. Saldırıda Suriye’de zalim Esed rejimine karşı ilk barışçıl gösterilerin başladığı tarihi el-Ömeri Camii de büyük oranda tahrip oldu.

GÖSTERİLERİN MERKEZİYDİ

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 2 gün boyunca süren saldırılarda rejimin önce sivil yerleşim birimlerini 20 varil bombasıyla hedef aldığı, ikinci gün ise yakıcı napalm bombası içeren variller attığı kaydedildi. Saldırılar sonucu Dera’da çok sayıda ev ve işyeri yandı. Ayrıca burada her cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilerin sembol mekanı olan el-Ömeri Camii de yanarak kullanılamaz hale geldi. Cuma günleri namaz sonrası Dera halkı barışcıl gösterilerini bu camiide gerçekleştiriyordu.

SALDIRILAR HIZ KESMİYOR

Dera’daki saldırılara ilişkin bir açıklamada bulunan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), uluslararası toplumun buna sessiz kalması halinde daha korkunç hadiselerin yaşanabileceğini bildirdi. SMDK Birleşmiş Milletler ve dünya kamuoyunu göreve çağırdı. Esed rejimi ve İran’ın finanse ettiği milisler geçtiğimiz haftadan buyana Dera’ya saldırı hazırlığındaydı. 4 Mayıs ve 11 Mayıs tarihleri arasında, rejim güçleri ve müttefikleri, kurtarılmış bölgelere 446 varil bombası, 456 yerden yere füze fırlatmış, Rus hava kuvvetleri de bölgeyi 92 kez hedef almıştı.