Eşi ve eşinin aşığını öldüren kocaya 30 yıl hapis!

Adana’da, eşi 34 yaşındaki Semra Ok ile ilişkisi olduğunu ileri sürdüğü 45 yaşındaki Dr. Cengiz Ünal’ı tabancayla öldüren 41 yaşındaki Mehmet Neytullah Ok, toplam 30 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eşi ve eşinin aşığını öldüren kocaya 30 yıl hapis!
DHA'nın haberine göre olay, 27 Kasım 2013’de, merkez Seyhan İlçesi’ne bağlı Narlıca Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, inşaat ustası Mehmet Neytullah Ok, mahalledeki Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Cengiz Ünal’ı, eşiyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle tabancayla sokak ortasında başından vurdu. Dr. Ünal olay yerinde öldü. Mehmet Neytullah Ok, sonra da evine giderek 3 çocuğunun annesi Semra Ok’u öldürdü. Cinayetlerin ardından kaçan Ok, olaydan 3 gün sonra polise teslim oldu. Suçunu itiraf eden Ok, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Mehmet Neytullah Ok hakkında ’2 kişiyi tasarlayarak öldürme’ suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açarken tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep etti. Yargılanmasına başlanan Neytullah Ok savunmasında eşinin kendisini aldattığını öne sürdü.

CİNSEL İÇERİKLİ SÖZLERİNİ DUYDUM

Eşinin banyoda telefonla konuşurken cinsel içerikli sözler söylediğini duyduğunu belirten Neytullah Ok, savunmasında şöyle dedi:

"Telefonda, ’Hayatım, aşkım, şu anda hangi külotu sütyeni giyeyim’ dediğini duyunca kendimi kaybettim. Kapıyı yumruklamaya başladım. Kiminle konuştuğunu sordum. Telefonu bırakarak ’Önce arkadaştık, sonra aşık olduk’ dedi. Sinirlendim banyonun camına yumruk attım. Elim kan içindeydi. Eşimle tartıştık. Seslerimizi duyan yakınlarımız da geldi. Ben o gün babamın evinde kaldım. Kayınvalidemin araya girmesiyle tekrar eve döndüm. ’Bu olay burada bitecek’ dedim. Kuran’a el bastı. Ertesi gün işime gittim. Akşam eve geldiğimde eşim hakaret ederek ’Adam mısın adam olsan vurursun’ dedi. Sesimi çıkarmadım ama ertesi gün aynı şeyler devam etti. Gündüz vakti eve gittiğimde bana, ’Sen adam mısın, bak o da sağlık ocağında’ diyerek Cengiz Ünal’ın arabasının plakasını eşinin adını söyledi. Arkadaşımdan motosikletini istedim. Doktorun çıkmasını bekledim. Sonra da aracına binerken ateş ettim. Ardından da eve gittim. Eşime ateş ettim. İlk ateş ettiğimde kızım odaya geldi. Sonra ağlayarak üst kattaki teyzesine gitti. Eşimi ve Cengiz’i öldürdüğüm için pişmanım. Keşke olmasaydı."

TAHRİK UYGULANDI

Mehmet Neytullah Ok son savunmasında da pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, Neytullah Ok’u Dr. Cengiz Ünal’ı öldürmekten ömür boyu, Semra Ok’u öldürmek suçundan ise ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Neytullah Ok’un cezalarında ’tahrik’ ve iyi hal indirimleri uygulayan mahkeme heyeti, Semra Ok için 17 yıl 6 ay, Dr. Cengiz Ünal için 12 yıl 6 ay ve ruhsatsız silah bulundurduğu için 10 ay hapis olmak üzere toplam 30 yıl 10 ay hapis cezası verdi.