“Yaşamaz” dedikleri Esila 2,5 yaşında

İzmir'in Buca ilçesinde 6,5 aylıkken dünyaya gelen serebral palsi hastası Esila, 2,5 yıldır yaşam mücadelesi veriyor.

Esila'nın yaşam mücadelesi
Yeni Asır'da yer alan habere göre doğduğundan bu yana altı kez kalbi duran Esila'nın başucundan ayrılmayan anne ve babasına, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve İl Sağlık Müdürlüğü de evde sağlık ekipleriyle destek veriyor. Esila'nın annesi Aslı Bıçaklı Avcı, kızının çok dirençli ve yaşama bağlı olduğunu belirterek, "Bize 'Bu çocuk bir yaşını görmez' demişlerdi. Esila direnç konusunda çok iyi çıktı. Bizi de doktorları da şaşırttı" dedi.

Kızı nefes aldığı için şükrettiğini söyleyen Avcı, "Esila yanımızda ve umut veriyor, elini oynatıyor, bize bakıyor, gülümsüyor. Şimdi daha iyiyiz" dedi.

SALNUR ZİYARET ETTİ

Baba Süleyman Avcı da "Kızımız büyük aşama kaydetti. Hiçbir şey hissetmeyeceğini söylediler ama ayağı gıdıklanıyor, ufak ufak gülme mimikleri başladı. Biz de daha iyi olabilir mi diye umutlanıyoruz" diye konuştu.

Aileyi ziyaret eden İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur da, "Anne babanın sevgisi ve ilgisiyle Esila tepkiler vermeye başlamış. Doğrusu bu durum bizleri de umutlandırdı" dedi.

Salnur, Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği ekipleri ile görüşeceklerini ve tedavi konusunda aileye gereken desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.