Esin Övet son yazısıyla sosyal medyanın dilinde

Magazin basınında sürekli “ısrarla bazı mekanları haber yapan” gazetecilerle ilgili iddialar sonrası gazeteci Esin Övet, sosyal medyada ilginç paylaşımlarla yerden yere vurulmaya başlandı.

Esin Övet son yazısıyla sosyal medyanın dilinde
UçanKuş'ta yer alan habere göre karşılıklı anlaşarak yaptığı “işler” nedeniyle yaklaşık 4 yıldır da TV magazin programlarında iş bulamayan Esin Övet, Yılmaz Özdil’in bu konulardaki yazısından sonra hedef tahtası haline gelmişti.

Medya son dönemlerde önemli bir değişimin içinde…

Özellikle de magazin medyası içinde müthiş bir “temizlenme” gayreti var!..

Özellikle  de mekanlarla anlaşan, gazetelerinde bu mekanları öve öve bitiremeyen gazeteciler, artık hedef tahtası haline gelmeye başladı.

Ünlü gazeteci Yılmaz Özdil de bu durumu kaleme alıp, çok ciddi suçlamalarda bulunurken ve hatta bazı gazete okur temsilcileri de bu konularda çok sert ve düşündüren yazılar kaleme alırken, hedef durumundaki isimlerden Esin Övet, göre göre bile bile öyle bir şey yaptı ki, magazin medyasından sonra bu kez de sosyal medyanın diline düştü.

İşte sosyal medyada yapılan paylaşımlardan biri:

Esin Övet son yazısıyla sosyal medyanın dilinde


Paylaşımda görüldüğü gibi, Esin Övet, önce gazetesinde mekanı kendine has üslubuyla övüyor, gidin diyor; sonra kendisi orada soluğu alıp paylaşımlar yapıyor ve işletenlerle birlikte poz veriyor.

Doğal olarak tabi ki kendisini eleştirenlerin ekmeğine yağ sürüyor!..

Bize ise sadece bu yaşananları kaleme almak kalıyor.

Esin Övet, bilindiği gibi son olarak yıllar önce TV magazin programı sunma defterini kapamıştı.
Beyaz TV’de sabah magazin programında sunuculuk yapan Esin Övet, bazı kişilerle anlaşıp, hayali komplolar kuruyor, istediğine istediğini söyletiyor, ortalığı karıştırıyordu. Ancak sonrasında yaptıklarının iftira olduğu ortaya çıkınca, Beyaz TV’deki işini de kaybetmiş ve hatta bu tarz programlar yapan Kanal D, Star, TV 8 ve Beyaz TV’nin de kapıları kendisine kapanmıştı.

Esin Övet, Beyaz TV’den gönderildiği tarihten beri artık sadece gazetede bu tarz yazılar yazabiliyor.

Beyaz TV’de program yaptığı tarihlerde yapımcısı olan ve hep başarılı işlere imza atmış olan Ayşe Kök de, yaşananlardan sonra Esin Övet’le tüm ilişiğini kesmişti. Ayşe Kök, birçok yanlış ve kurmaca olayda, Esin Övet’in kendi başına gece yarıları gizlice planlar yaptığını ve kendilerine son dakika golü atıp, herkesi zor durumda bıraktığını söylemiş, hatta Esin Övet kanaldan gönderildikten sonra tüm arkadaşlığını bile bitirmişti.