Eşini kurtarmak için hayatını hiçe saydı

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde su dolu kanala uçarak sürüklenen otomobilde mahsur kalan 35 yaşındaki Nevin Kocamaz ile 18 yaşındaki Elvan Öke, itfaiye ekipleri ve vatandaşların yarım saat süren çalışmasıyla kurtarıldı.

Eşini kurtarmak için hayatını hiçe saydı
Hürriyet'te yer alan habere göre can pazarı yaşanan kurtarma çalışmaları sırasında kanala giren Kocamaz’ın eşi Osman Kocamaz, hızla akan suya karşı otomobilin sürüklenmesini engellemeye çalıştı.

Patlangıç Mahallesi 256 Sokak üzerindeki kaza, saat 08.30 sıralarında meydana geldi. Ölüdeniz’deki bir seyahat acentesinde müdür olarak görev Nevin Kocamaz, aynı şirkette çalışan Elvan Öke’yi sağ ön koltuğa alarak 48 JK 841 plakalı otomobille işe gitmek için yola çıktı. ’Kanal yolu’ olarak adlandırılan 256 Sokak üzerinde bilinmeyen nedenle kontrolden çıkan otomobil, tahta korkuluğu kırarak Devlet Su İşleri (DSİ) kanalına uçtu. Hızla akan suda 100 metre sürüklenen otomobil, içine su dolunca kanalın bir yerinde sabit kaldı. Kazayı görev çevredekiler Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Fethiye Grup Amirliği ekiplerinden yardım istedi.

OTOMOBİLDEKİ EŞİNİ KURTARMAK İÇİN KANALA GİRDİ

Bu sırada kazayı haber alan Kocamaz’ın eşi turizmci Osman Kocamaz, hızla olay yerine geldi. Eşini kurtarmak için kanala atlayan Kocamaz, kapıları açmanın riskli olduğunu anlayınca, otomobile tutunarak kurtarma ekiplerini bekledi. Olay yerine gelen itfaiye görevlileri otomobilde mahsur kalan 2 kadını kurtarmak için kanala girdi. Suyun şiddeti nedeniyle otomobile ulaşamadan kanalda sürüklenen itfaiye görevlileri, tutundukları halatlarla tekrar dışarı çekildi.

OTOMOBİLİ OMUZUYLA TUTMAYA ÇALIŞTI

Kanaldaki suyun debisi tekrar yükselince otomobilde can pazarı yaşandı. Osman Kocamaz, içinde eşinin bulunduğu otomobili sürüklenmemesi için omzuyla desteklemeye çalıştı. Kanalın 2 yakasından atılan halatlar otomobile bağlanırken itfaiye erleri çekiçle otomobilin arka camını kırdı. Otomobilin içinde kurtarılmayı bekleyen Kocamaz ve Öke, çalışmaları korkuyla izledi. Bu sırada suya giren bazı vatandaşlar da sürüklenme tehlikesi geçirdi. İtfaiye ekipleri kanala atlayan vatandaşları güçlükle sudan çıkardıktan sonra kurtarma çalışmalarına devam etti. Kaza yerinde paniğe ve kargaşaya neden olan vatandaşlar, polis ekipleri tarafından uzaklaştırıldı.

2 KADIN OTOMOBİLDEN ÇIKARILDI

Yarım saat süren çalışma sonunda çelik halatla kanalın kıyısına çekilen otomobilin arka yolcu kapısı açıldı. Osman Kocamaz, eşini ve iş arkadaşını su dolan otomobilden çıkardı. Kanaldan çıkarılan Kocamaz ve Öke, 2 ayrı ambulansa alınarak hastaneye götürüldü. Tedaviye alınan Kocamaz ve Öke’nin genel sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi. Kanaldaki otomobil ise vinç yardımıyla çıkarıldı. Osman Kocamaz, canlarını hiçe sayarak eşini ve arkadaşını kurtarmaya çalışan itfaiye görevlilerine teşekkür ederek olay yerinden ayrıldı.