Eşini öldüren kocaya ‘haksız tahrik’ indirimi

Yargıtay, evden ayrılan kocası tarafından öldürülen kadının cebinden çıkan boşanma davası tebligatını ve otopsisinde cinsel organında çıkan bir bulguyu aldatma işareti sayarak sanığa verilen cezanın, “haksız tahrik” nedeniyle indirilmesini istedi.

Eşini öldüren kocaya ‘haksız tahrik’ indirimi
Milliyet'ten Kemal Göktaş'ın haberine göre Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, ilk eşi 6 yıl önce ölen 3 çocuk babası Necip Kaplan (63), 6 ay önce evlendiği 2 çocuk annesi Necla Kaplan’ı (42) sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü.

Müebbet hapse mahkum edilen sanık hakkındaki karar, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından, “haksız tahrik indirimi yapılması gerektiği” gerekçesiyle bozuldu. Bozma kararında olay tarihinden 20 gün önce evden ayrılan Necip Kaplan’ın eşinin evinin önünde beklediği, Necla Kaplan’ın yeğenin yanında bulunan arkadaşından kendisini durağa bırakmasını istediği, birlikte yürüdükleri sırada sanığın yanlarına gelerek, “Sen benim nikahlı karımsın, benden kaçamazsın” dediği ve kadına hakaret ettiği ifade edildi. Necla Kaplan’ın yeğeninin arkadaşına ‘Sen gidebilirsin’ dediği ve daha sonra tartışan çiftten Necip Kaplan’ın eşini bıçakla öldürdügü anlatıldı.

Boşanma davası ve otopsi

Kararda, sanığın olay yakalama ve üst arama tutanağında maktuleyi, “kendisini aldattığını düşünerek toplum içerisine çıkamaz durumda bıraktığından ve olay nedeniyle sinirlendiğinden bu eylemi gerçekleştirdiğini” söylediğine dikkat çekilerek, “Otopsi raporuna göre de sanığın son 20 gündür maktule ile ayrı yaşamalarına rağmen vajinal sü rüntü örneğinin meni içerdiğine işaret eden, menide yüksek konsantrasyonda bulunan Prostat Spesifik Antijen (PSA) tespit edildiği” belirtildi. Maktulenin üzerinde bulunan eşyalar arasında sanık ile arasındaki boşanma davasına ilişkin tebligat da bulunduğu ifade edildi. 

Yargıtay’ın, otopside çıkan PSA değerinin sadece menide ortaya çıktığını kabul etmesine rağmen bazı tetkiklerde PSA değerinin kadınlarla da ölçülebildiği belirtiliyor.