Eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy gözaltında

Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin gözaltına alındığı açıklandı. Reuters'ın son dakika şeklinde servis ettiği haberde, Nanterre polisin Sarkozy'nin 2007'deki seçim kampanyasının finansmanında usulsüzlük sebebiyle eski cumhurbaşkanının sorgulandığı aktarıldı.

Eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy gözaltında
Sözcü'nün haberine göre Sarkozy’nin 2007’deki seçim kampanyasında Libya’dan aldığı finansal destek soruşturuluyordu. Seçim kampanyası finansmanında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla sorgulanan Sarkozy, 2007-2012 arasında Fransa’nın Cumhurbaşkanı olarak görev alıyordu.

Fransa’nın çok okunan gazete ve medya kuruluşlarından Le Monde ve Mediapart’ın aktardığı ve Reuters’ın da Fransız yetkililere dayandırdığı haberde Sarkozy’nin Nisan 2013’te açılan soruşturma kapsamında kapsamında ilk defa sorgulandığı aktarıldı. Le Monde, Sarkozy’nin gözaltı süresinin 48 saate kadar çıkabileceğini okuyucularına duyurdu.

Reuters’ın aktardığı haberde Fransa’nın eski cumhurbaşkanı bu sabah gözaltında sorgulanırken yetkililer, “Sarkozy, seçim kampanyasının finansmanındaki usulsüzlük şüphesiyle sorgulandı” ifadesini kullandı.