Eski cumhuriyet savcısı kafasından vurulmuş halde bulundu

Niğde'de iki yıl önce görevinden istifa eden eski cumhuriyet savcısı, çöplükte kafasından silahla vurulmuş halde bulundu.

Eski cumhuriyet savcısı kafasından vurulmuş halde bulundu
İHA'nın haberine göre merkeze bağlı Sazlıca Kasabası yakınlarında bulunan çöplükte, eski cumhuriyet savcısı Serhat Yağmur kafasından silahla vurularak öldürüldü. Niğde Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin olayla ilgili yaptığı çalışmalar neticesinde olayın zanlısı olarak 42 yaşındaki A.A. gözaltına alındı.

Yetkililer, olayla ilgili başlatılan işlemin sürdürüldüğünü belirtirken, eski cumhuriyet savcısı Serhat Yağmur'un iki yıl önce görevinden istifa ettiği öğrenildi.

Eski cumhuriyet savcısı kafasından vurulmuş halde bulundu

Başsavcıdan eski savcının öldürülmesi ile ilgili açıklama

Eski cumhuriyet savcısı Serhat Yağmur'un öldürülmesi olayı ile ilgili geniş kapsamlı ve titiz bir şekilde soruşturmanın sürdürüldüğünü bildiren Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, "Bu aşamada cinayet sebebi olarak örgüt bağlantısının olmadığı değerlendirilmiştir" dedi.

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez'in konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklaması şu şekilde:

"3 Eylül 2018 tarihinde saat 03.00 sularında, Niğde ve Konya illerinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan ve istifa ederek meslekten ayrılan S.Y., şüpheli A.A. tarafından Niğde Merkez Sazlıca Beldesinde silahla vurularak öldürülmüştür. Şüpheli silahı ile birlikte yakalanmış ve derhal gözaltına alınmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından olayın önemine binaen bir Cumhuriyet Savcımız bu dosyanın soruşturması ile görevlendirilmiştir. Görevli Cumhuriyet Savcımızın olayın haber alınmasından itibaren çok kısa bir süre içerisinde olay yerine gitmiş, olay yeri inceleme işlemlerini bizzat yapmıştır. Klasik otopsi işlemleri yapılmıştır.

Soruşturma işlemleri geniş kapsamlı ve titiz bir şekilde yürütülmekte olup, bu aşamada cinayet sebebi olarak örgüt bağlantısının olmadığı değerlendirilmiştir."