Estetik ile 'model' görünüm

İşte doğal estetik akımının günümüzdeki yansımaları...

Estetik ile 'model' görünüm
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

Estetik cerrahide son 10 yılda giderek artan doğal görünümlü sonuçlar tüm dünyada yükselen trend oldu. Ameliyat olduğu anlaşılamayan burunlar, aşırı büyük olmayan göğüsler, abartısız dolgu ve botoks uygulamaları. İşte bu doğal estetik akımının günümüzdeki yansımaları...

"MODEL LOOK" NEDİR?

Tüm dünyada her yıl yarışmaları bile düzenlenen Model görüntüsünün ortak yüz özellikleri vardır. Geniş ve yuvarlak bir alın, düz kaş yapısı, dolgun göz kapakları, dolgun şakak bölgeleri, belirgin elmacık kemikleri, içe çökük yanaklar, keskin ve belirgin çene kemiği görüntüsü, yüze oranla küçük ve kalkık burun, iri dolgun ve pürüzsüz dudaklar, aşağıya doğru üçgen görüntüye sahip çene ucu.  İşte bu özelliklerin çoğunu taşıyan bir yüz model görüntüsüne sahip demektir. Moda dünyasındaki güzellik ve model yarışmalarında bu görüntüye sahip pek çok genç model adayı her yıl yarışmakta. Bu görüntüye ulaşmak için estetik cerrahiden de destek almak mümkün.

ADIM ADIM MODEL GÖRÜNTÜSÜNE GİDEN YOL

Alın ve Şakaklar: Önce alından başlamak lazım. Alın bölgesini yuvarlak hale getirmenin en kolay yolu saçlardan kaşa kadar olan alana yağ veya hyaluronik asit dolgularının verilmesidir. Alın bölgesindeki bu değişiklik benzer şekilde şakak bölgesinin dolgunlaştırması ile beraber gerçekleştirildiğinde kaşların düz görüntüsünü kaybetmeden kalkması mümkün olur. Model görüntüsünde ilk bakışta anlaşılmasa da alın ve şakakların dolgunluğu önemlidir.

Elmacık Kemikleri ve Yanaklar: Keskin ve çıkık elmacık kemiği için dolgular kullanılabildiği gibi kalıcı sonuç isteyenlerde implantlar yerleştirilebilir. Ağız içerisinden yapılan kesiler ile yerleştirilen sert implantlar elmacık kemiğini belirginleştirme kullanılan kolay bir ameliyattır. Çıkık elmacık kemiklerinin hemen altında bulunan yanak bölgesinin ise daha boş olması arzu edilir. Yanak yağ yastıkçığının bulunduğu bu alandan yağ dokusunu yine küçük bir ameliyat ile uzaklaştırmak mümkündür. Ağız içinden yapılan bu ameliyat elmacık kemiğinin alt kısmının boşalmasını sağlayarak yüzün üçgen görünüm almasına katkıda bulunur.

Burun ve dudaklar: Model görüntüsünde yüze oranla daha küçük ve kalkık bir burun tercih edilir. Estetik burun ameliyatı ile burunun kısaltılması, kaldırılması ve inceltilmesi sağlanabilir. Burun ameliyatı ile elde edilecek sonuç yüzdeki model görüntüsüne bizi bir adım daha yaklaştıracaktır. Burun işleminin etkisini arttırmak ve istenilen dudak görüntüsüne sahip olmak için, dudakların dolgu ile kalınlaştırılması, nem iğneleri ile nemlendirilmeleri ve ellipse dudak lazeri ile pürüzsüzleştirilmesi önemlidir.

Çene kemiği: Çene görüntüsü yüzün model gibi algılanmasında oldukça önemli. Keskin ve net bir hat şeklinde kulak önünden çene ucuna kadar uzanan çene kemiği yüz ve boyunu birbirinden belirgin olarak ayırır. Bunu elde edebilmenin yolu yine dolgulardan ve kullanılabilecek protezlerden geçmektedir. Çene ucunun daha sivri ve üçgen olması sağlanmalı, istenilen görüntü kalıcı olsun istenilirse ağız içerisinden yerleştirilen protezler bunu sağlayacaklardır. Aksi takdirde belli aralıklarla yaptırılacak dolgularda bunu bize ameliyatsız sağlar.

Prof. Dr. Reha Yavuzer / Akşam Gazetesi
Konular Kadın / Bakım