Evde yalnız bırakılan bebek öldü!..

Mersin’de anne ve baba, bebeklerini evde tek başına bırakarak işi gitti. Saatlerce evde tek başına kalan 4 aylık Damla bebek, akşam babası eve geldiğinde yatağında ölü bulundu.

Evde yalnız bırakılan bebek öldü!..
CİHAN'da yer alan habere göre merkez Toroslar ilçesi Çukurova Mahallesi 221. Cadde üzerindeki müstakil evde oturan İlknur A. (27), sabah saatlerinde 4 aylık bebeği Damla’yı eşi Yıldırım A.'ya (30) bırakarak iş aramaya gitti. Eşinin çıkmasının ardından arkadaşlarının işe çağırması üzerine minibüs şoförü Yıldırım A. da bebeğini saat 10.00 gibi yatağında tek başına bırakıp, ağzına biberon vererek işe gitti. Bu sürede anne hiç eve gelmezken, saat 18.00 gibi işten dönen baba A., bebeği bıraktığı yerde hareketsiz görünce durumu kayınbiraderi Murat E.'ye bildirdi.

Olay yerine gelen yakınları bebeğin hareket etmediğini görünce polise haber verdi. Polisler, çevreyi şerit içine alarak vatandaşları uzaklaştırdı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri ise bebeğin öldüğünü belirledi. Cumhuriyet savcısı ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin incelemelerinin ardından bebeğin cesedi otopsi yapılmak üzere Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı. Baba Yıldırım A. olay yerinde, bebeğinin öldüğünden habersiz olan anne İlknur A. ise Metropol İş Merkezi’nde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Damla bebeğin dayısı olan Murat E., “Babası saat 18.00’da bize geldi. Olanı söyledi. Eve geldik. Çocuğa baktım anlamaya çalıştım. Babası saat 10.00 gibi ağladığı için ağzına biberon vermiş. Annesi zaten sabahın köründe gitmiş iş aramaya. Babası da 10.00 gibi işe gitmiş. Saat 18.00'de bize söyledi. Annesi hala yok” şeklinde konuştu.

Öte yandan Yıldırım ve İlknur A.'nın 2 buçuk yaşında Yağmur isimli bir çocuğunun daha bulunduğu; ancak çocuğun bebekliğinden itibaren İlknur A.'nın babası Enver E.'nin yanında kaldığı öğrenildi.