Evladını baltayla katleden anneye müebbet!

İstanbul Sancaktepe'de 11 yaşındaki oğlu Yiğit Hüseyin Kılınç'ın başına balta vurarak öldüren Serengül Kılınç'ın, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

Evladını baltayla katleden anneye müebbet!
Hürriyet'te yer alan habere göre "Kasten öldürme" suçunu "Canavarca hisle öldürme ve altsoydan birine karşı" işlendiği gerekçesiyle Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Kılıç ve avukatı Mustafa Taylan Savran ve müşteki Veli Kılınç katıldı. Duruşmada son sözü sorulan 36 yaşındaki 2 çocuk annesi Kılınç, "Ne olduysa kocam yüzünden oldu. O beni bu hale getirdi" dedi.

"YATAKTA UYUYAN OĞLUNU KOCASI ZANNETTİ"

Kılınç'ın avukatı Savran ise yaşanan olayı bir tür kadın cinayeti olarak yorumladığını belirterek, "Müvekkilim çocuklarına çok düşkün. Yaşadıklarından dolayı alt üst oldu. Olay, kocasının müvekkile karşı katlanamaz davranışlarının verdiği etkiyle haksız tahrik altında gerçekleşen bir olaydır. Yatakta yatan kişiyi kocası olarak gördüğünü söylediği bir beyanı da vardır" şeklinde konuştu.

MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti Serengül Kılınç'ı "Kasten öldürme" suçunu "18 yaşından küçük oğluna karşı, canavarca hisle eziyet çektirerek" işlediğini belirterek önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Kılınç'ın yargılama sırasındaki tutum ve davranışlarını lehe yorumlayan mahkeme cezada indirim uygulayarak, Kılınç'ın müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Serengül Kılınç, davanın ilk celsesinde mahkeme başkanının "Oğlunu öldürdün mü? Neden öldürdün?" sorusuna eşiyle kavga etmesi ve eşinin kendisinden ayrılmak istemesini gerekçe göstermişti.

OĞLU ODADA UYURKEN

Geçtiğimiz yıl Mart ayında Sancaktepe'de bir apartmanda gerçekleşen olayda, 11 yaşındaki 5. Sınıf öğrencisi oğlu Yiğit Hüseyin Kılınç'ın başına balta vurarak öldüren Serengül Kılınç, poliste susma hakkını kullandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen Kılınç, savcılık ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece suçunu itiraf eden Kılınç, eşiyle sorunlar yaşadığı gerekçesiyle oğlunu öldürdüğünü söyledi. Sabah 06.00 sıralarında büyük oğlu ve eşinin işe gittiğini ileri süren Serengül Kılınç, baltayla öldürdüğü oğlu Yiğit Hüseyin Kılınç'ın odasına girerek odada bulunan baltayla uyuyan oğlu Hüseyin'in kafasına 5 veya 6 kez vurduğunu ve oğlundan hırıltılar gelmeye başladığını anlattı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

Öz oğlu Hüseyin'i bulunduğu odadan banyoya getirdiğini ifade eden Kılınç, oğlunu boyun kısmı tuvalete gelecek şekilde bıraktığını belirtti. Burada önce baltayla boynuna vurduğunu ardından da tırtıklı bıçakla boynunu kestiğini belirten Kılınç, bu olaya eşinin kendisinden ayrılmak istemesinin neden olduğunu ifade ederek pişman olduğunu söyledi. Serengül Kılınç hakkında, 'Kasten adam öldürme' suçunu canavarca hisle öldürme ve altsoydan birine karşı işlendiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.